• Belföld
Faktor

Zuschlag: Pukli is tudhatott az elcsalt pénzekről

Zuschlag János szerint Pukli István is tudhatott arról, hogy elcsalják a milliókat az MSZP-s ifjúsági szervezetek.

A volt szocialista országgyűlési képviselő szerint az elcsalt pénzekből leginkább ezeket a szervezeteket támogatták. Azt mondta a TV2 Tényeknek: „a szervezetben mindenki tisztában volt vele, hogy milyen pénzekből finanszírozzák az ifjúsági mozgalmat, hiszen hivatalosan nem kaptak támogatást. Tehát minden egyes forintot, amit elköltöttek, azt a civil szervezek különböző módon elcsalt pénzeiből kellett, hogy kifizessék” – jelentette ki Zuschlag.

A TV2 Tények című műsorában Zuschlag János azt mondta: személyesen jelen volt, amikor Pukli István megalapította az Ifjú Szocialisták szekszárdi szervezetét. A szervezet országos ügyvezetője akkor Zuschlag János volt.

Zuschlag János 1998–2004 között az MSZP országgyűlési képviselője volt. 2007-ben a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség bűnszervezetben elkövetett csalással vádolta meg.

A Pukli István igazgatta Teleki Blanka Gimnázium az elsők között csatlakozott a miskolci Hermann Ottó Gimnázium nyílt leveléhez. Pukli István 1997 októberétől az MSZP paksi alapszervezetének a tagja, egy évvel később országgyűlési képviselőjelötje volt.

Top 0