• Külföld
Faktor

Rejtély: holtan találták a merénylőt!

Hétfőn délután és este több merénylet is történt - Zürichben egy férfi lövöldözni kezdett egy mecsetben. A támadót órákkal később holtan találták.

Fotó: Europress / Michael Buholzer - AFP

Fotó: Europress / Michael Buholzer - AFP

Az iszlamista központ mecsetként is működik, elsősorban szomáliai migránsok látogatják. A támadás idején sokan voltak, a támadó három embert talált el: ketten súlyosan megsérültek, a harmadik áldozatot könnyebb sérülésekkel szállították kórházba. Az áldozatok 30, 35 és 56 évesek - írja az NBC News.

Az ámokfutó a támadás után elmenekült. A rendőrök hiába keresték a férfit, csak egy holttestet találtak a mecset közelében. Mostanra megállapították, hogy a támadó a rejtélyes halott, de további információkat nem hoztak nyilvánosságra - kora, nemzetisége és halálának oka sem ismert.

Egyelőre az sem világos, hogy a lövöldözés kapcsolatban áll-e a berlini merénylettel: Németországban a karácsonyi vásárban egy teherautó hajtott a tömegbe - legalább 12 embert halálra gázolt a 23 éves pakisztáni migráns.

Svájcban egyre magasabb a muszlimok száma - az elmúlt években öt százalékra nőtt a lakosság körében az arányuk. 2009-ben betiltották az új mecsetek építését.

Kommentek:

Top 0