• Külföld
CsR

Zuhan a tőzsde: meglepetés születhet Amerikában

Donald Trump győzött a kulcsfontosságú Ohio államban, Hillary Clinton pedig Virginiában, így az elektori állás 167-122 Trump javára.

Donald Trump győzött a kulcsfontosságú Ohio államban, Hillary Clinton pedig Virginiában. Több mint 53 százalékos támogatottsággal nyert a csatatérállamnak tartott Ohióban a republikánus elnökjelölt. Ohió 18 elektort ad, Trump elektorainak száma ezzel 167-re emelkedett.

Virginia viszont Clintoné lett a maga 13 elektorával, így az elektori állás 167-131 Trump javára.

A kulcsfontosságúnak tartott Floridában kis többséggel ugyan, de szinte bizonyosan Donald Trump republikánus elnökjelölt győz.

Közben a korábbi állásfoglalásaiban Hillary Clinton elnöksége mellett nyíltan kiálló The New York Times című amerikai lap már azt írta: 82 százalék az esély arra, hogy Donald Trump lesz az elnök. A brit Financial Times című napilap Washingtonból azt jelentette, hogy 73 százalékos esélye van Trump győzelmének.

Szerda reggel 3,27 százalékkal esett a hongkongi tőzsdeindex arra a hírre, hogy az amerikai elnökválasztáson a vártnál jobban szerepel Donald Trump republikánus elnökjelölt.

Kommentek:

Top 0