• Krimi
Faktor

A vallás mögé bújva csalt ki több milliót az idős pesti nénitől

A férfi azt mondta a nőnek, hogy valaki lehallgatja, ezért nincs biztonságban a pénze.

A zuglói rendőrök elfogták azt a férfit, aki meggyőzött egy idős nőt arról, hogy ő egy olyan hitközösség tagja, amely arra hivatott, hogy az emberek pénzét biztonságba helyezze és tárolja. A 62 éves budapesti H. György május 1. és május 8. között többször felhívta az idős asszonyt és a beszélgetések során azt állította, hogy a nőt különböző csoportok lehallgatják, ezért a bankban, illetve az otthonában lévő pénze nincs biztonságban.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

H. György meggyőzte a sértettet, hogy vegye ki a bankból a megtakarított pénzét, valamint a meglévő értékpapírjait adja el. A nő ezután a megbeszéltek szerint a felvett pénzt, összesen 17,5 millió forintot, három alkalommal nejlonszatyorba csomagolva Budapest XIV. kerületében, egy Fogarasi úti hulladéktárolóba tette. H. György minden alkalommal, miután megszerezte a pénzt felhívta a sértettet, hogy azt megkapta és a pénz átadásáról szóló elismervényt is hamarosan átadja a nőnek.

A sértettnek azonban gyanússá vált a pénz átadásának körülménye, ezért értesítette a rendőröket. A zuglói nyomozók szerda délután a XIV. kerületben, egy Mogyoródi úti nyilvános telefonfülkénél elfogták az elkövetőt, aki éppen a sértettel beszélt telefonon. H. Györgyöt kihallgatták, majd őrizetbe vették és előzetes letartóztatását kérték - írja a police.hu.

Kommentek:

Top 0