• Krimi
Faktor

Kábítószert szórtak a tortára a gyerek szülinapi zsúrján Törökszentmiklóson

Három férfi döntött úgy egy törökszentmiklósi kisgyerek születésnapi zsúrján, hogy feldobja a bulit, és droggal fűszerezi meg a tortát. A férfiak kórházba kerültek, életveszélyben voltak. Még azóta sem lehetett kihallgatni őket.

Január 27-én tartottak születésnapi ünnepséget egy Szivárvány utcai házban. Egybegyűlt a család, a gyereket ünnepelték. Az gyerekek sütizgettek, a nők beszélgettek, a férfiak azonban nem érezték elég jól magukat. Egyikük azzal állt elő, hogy fűszerezzék meg valami ütős anyaggal a tortát. Ezután néhány óra alatt háromszor kellett mentőt hívni a Szivárvány utcába, az orvosok szerint a férfiak kábító-bódító anyagtól lettek rosszul. A minták alapján toxikológus vizsgálja majd, mi váltotta ki a mérgezéses tüneteket.

Új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt indult eljárás

– mondta Bokor László alezredes, a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője. A nyomozás adatai szerint egyikük, a 46 éves fegyverneki M. Mihály szerezte be a kábító hatású anyagot, ő kínálta körbe a többieknek is.

Illusztráció.

Illusztráció.

A rendőrök szerint csomagküldő szolgálattal, Kínából szerezhette be az anyagot. Csak azt tudta róla, ha elfogyasztják, „kellemes” hatást okozhat. Az anyag olcsóbb volt még a tablettás bornál is, a hatása viszont jóval erősebb.

A szakértői vélemények, a mérgezés tünetei és a tanúk vallomásai alapján arra következtetünk, hogy tömény mérget fogyasztott a három férfi. Fel kell térképeznünk a forrást

– folytatta az alezredes.

A törökszentmiklósi Szivárvány és Hold utca lakóit megdöbbentette, hogy egy éven belül kétszer okozott vészhelyzetet a szer. Verbai Gergő főtörzsőrmester azt mondja, látszott a szomszédokon, rokonokon a kétségbeesés. Juhász Zoltán törzsőrmester maga is a környéken nőtt fel, naponta kijár az utcabeliekhez, nyugtatja őket:

"Sajnos sokan elfeledték, micsoda tragédiát okozott itt egy éve a mérgező anyag. Ez nem csupán rendőrségi probléma, itt a megelőzésen van a hangsúly, hogy soha többé ne kerüljön ide egyetlen gramm veszélyes szer sem."

A Zsaru magazin emlékeztetett, hogy most is tart még a 2016. január 29-én Törökszentmiklóson indult eljárás. Egy másik család akkor keresztelőt ünnepelt, ott is bódítószer került elő. Három fiatalember mellett két 28 éves terhes nőt is kórházba vittek a mentők mérgezéses tünetekkel. A szakértők szerint új pszichoaktív anyag miatt veszítették el az eszméletüket. Császármetszést kellett végrehajtani rajtuk, az újszülöttek életveszélyes állapotban voltak a két anya drogmérgezése miatt. A súlyos agykárosodást szenvedett csecsemők egy hónapos intenzív osztályos kezelés után is ápolásra szorultak, ezért nem kerültek vissza a szülőkhöz.

Kommentek:

Top 0