• Belföld
Faktor

Telt ház van: több tankerület is zsúfolásig tele van

A legzsúfoltabb a Dél-budai Tankerületi Központ, ahol 10,6 ezer gyerek osztozik 9,9 ezer helyen.

A 2017/2018-as tanévben 5882 köznevelési intézményben tanulhattak a diákok - írja a Világgazdaság keddi száma az Oktatási Hivatal adatai alapján. A Belső-pesti Tankerületi Központban van a legtöbb gyerek, oda több mint 52,8 ezren tartoztak, a Szigetvári Tankerületi Központ pedig a legkisebb, nyolcezer tanulóval.

A vidéki feladatellátási helyek szerint a győri, a nyíregyházi, a székesfehérvári és a tatabányai tankerületi központ földrajzi illetékességi területére jártak a legtöbben. Győrben például 17,7 ezer középiskolás tanuló osztozik 16,6 ezer helyen. Általános iskolák tekintetében telt ház van az egri, az érdi és a kaposvári tankerületben is, de a legzsúfoltabb a Dél-budai Tankerületi Központ, ahol 10,6 ezer gyerek osztozik 9,9 ezer helyen.

A jelentésben ugyanakkor hangsúlyozzák, hogy a középiskolák esetében egy feladatellátási helyen egy helyre több tanuló is juthat - írja az MTI. Például ugyanazon a helyen egy tanuló délelőtt nappali oktatáson vesz részt, míg egy másik esti munkarend szerint tanul.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az intézmények nagy része állami vagy önkormányzati fenntartású, az iskolák 10, illetve 12 százaléka pedig egyháztól vagy egyéb fenntartótól függ. A most végződött tanévben 95 iskola és 51 óvoda használta a saját maga által megfogalmazott vagy a választott pedagógiai elveket.

    A 2017/2018-as tanévtől két új kerettantervet is engedélyeztek. 2017 szeptemberétől a különleges pedagógiai célokat és módszereket alkalmazó nevelési-oktatási intézményekben 17 engedélyezett kerettanterv és egy óvodapedagógiai program használható. A legtöbb alapítványi óvodában és iskolában a Waldorf-módszer szerint nevelik a gyerekeket.

    Kommentek:

    Top 16