• Külföld
Gyöngyösi Lilla

Zsúfolt piacra lőttek rakétát, sokan meghaltak

Tizenhét civil halt meg a dél-jemeni Taizz városának egyik forgalmas piacát ért rakétacsapásban - közölték pénteken Jemen egészségügyi tisztségviselői.

Az áldozatok között tíz nő és egy lány is volt. A támadás során legalább 30-an megsebesültek, és a halálos áldozatok száma még emelkedhet - mondták névtelenül nyilatkozó illetékesek.

A rakétákat a várost ostromló síita húszi lázadók indították a délutáni órákban. A helyiek már a jövő héten kezdődő ramadánra készülnek, ezért sokan voltak a piacon.

A Taizz óvárosában lévő piac az ország nemzetközileg elismert kormányához hű ellenálló csoport ellenőrzése alatt áll - írja az MTI.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A város orvosi bizottságának tagja elmondta: a rakéták eltaláltak egy buszmegállót, és megsemmisítettek sok házat is. A piacon látott jelenetet

    mészárszék

    volt.

    A pénteki támadásnak volt a legtöbb civil áldozata, mióta április 10-én az ENSZ tűzszünetre szólított fel a húszi felkelők és a nemzetközileg elismert jemeni kormány között. A törékeny fegyverszünetet mindkét fél többször megsértette, és a kormány támogató szaúdi koalíció légicsapásai is folytatódnak az ország különböző pontjain.

    Top 16