• Külföld
Faktor

Átrepülte a világot, hogy saját zsírja építse újra a csuklóját

Bill Marlette vállalta a kísérleti beavatkozással járó kockázatokat, ugyanis csuklója már annyira fájt, hogy egy szimpla kézfogást is elviselhetetlenné tett.

Bill tinédzserkorában egy balesetben veszítette el a karját, de ez nem hátráltatta semmiben, focizott, golfozott, futott, de még birkózott is. Az idő múlásával azonban a másik karja, és a csuklója egyre jobban fájni kezdett. A fájdalom enyhítése érdekében az Egyesült Államokból Münchenbe utazott, mert remélte, hogy az őssejteket használó speciális eljárás segít.

Nincs porc a csuklómban, csak csont. Folyamatosan gyulladt, és nagyon fáj

- mondta el a kezelések előtt Bill, aki gyulladáscsökkentőket kapott, de ez a valódi problémát nem oldotta meg.

A férfi testébe Münchenben a saját zsírszövetéből kinyert őssejteket fecskendeztek. Bill azt állítja, hogy már az első kezeléstől is sokkal jobban érezte magát, de az azt követő hét hónapban csak egyre jobb lett. Az őssejteknek köszönhetően a férfi csuklójában új porc is keletkezett – írja a CNN.

Őssejtek az egész testünkben találhatók, és a regenerálódásban segítenek. Dr. David Pearce, stanfordi kutató szerint a zsírszövet pedig az őssejtek elsődleges forrásaként használható, és különösen hatékonyan vesznek rész a porcok és csontok kialakításában.

Kommentek:

Top 0