• Krimi
Maksa Mónika

Zsebre tett kézzel nézte a mentős, ahogy egy férfi meghal - videóval

Matt Geary a 47 éves Carl Cope mellett állt, amikor a férfinak szívrohama volt egy kórház közelében. Matt Geary mentősként dolgozik, mégsem tett semmit Carl Cope megmentéséért.

Carl Cope a Walsall Manor Kórház mellett kapott szívrohamot még 2012 decemberében. A földre zuhant, a mellette álló Matt Geary pedig zsebre tett kézzel figyelte. Ahelyett, hogy segített volna a haldoklón, kollégáival a fociról beszélgetett, amíg Carl Cope haldoklott.

A 36 éves mentős tavaly februárban nem kapott börtönbüntetést, most pedig az Egészségügyi Szakmai Bizottság úgy döntött, hogy az állását is megtarthatja, annak ellenére, hogy nem teljesítette kötelességét. Az ítélet szerint nem dolgozhat egyedül a mentőben, amíg felügyelője nem engedi. Matt Geary ezen felül köteles tájékoztatni munkatársait arról, hogy különböző rendeletek korlátozzák a munkáját, és hogy felügyelő ellenőrzi őt.

A mentős azt mondta, hogy sajnálja, hogy Carl Cope meghalt. Hozzátette, hogy most ő lett büntetett előéletű, pedig más embereket is felelősségre kellett volna vonni szerinte.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A bíróság szerint Geary két percig várt, amíg szólt volna bárkinek is, hogy segítsen a haldokló férfin. A biztonságiak öt perccel az értesítés után érkeztek meg, Carl Cope viszont addigra meghalt. A mentősnek 240 óra közmunkát is el kell végeznie – írja a Mirror.

    Top 16