• Belföld
Faktor

Zsarolás miatt indult nyomozás, mérgezett tej kerülhetett a boltba

Egyelőre nem lehet tudni, hogy jogos-e az aggodalom.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Áruházláncokat zsarol egy ismeretlen, aki azt állítja: beszennyezte a dobozos UHT-tejeket. Egyelőre nem lehet tudni, hogy valós veszély fenyegeti-e a vásárlókat.

Jelzést kaptak az érintett áruházak és a Nemzeti Élelmiszerlánc Biztonsági Hivatal ügyfélszolgálata is két nappal ezelőtt arról, hogy valaki be­szennyezhetett többféle, tejből készült terméket - írja a Bors. Nem vásárlótól jött a jelzés, vagyis valaki megzsarolta a láncokat azzal, hogy szándékosan szennyezi, vagy már be is szennyezte a tejtermékeket, többségében UHT-, azaz tartós tejeket.

Azokban a boltokban, ahová kerülhetett a többségében UHT-tejekből, a polcoknál és a bejáratnál is tájékoztatták a vásárlókat, hogy vigyék vissza a termékeket, számla nélkül is visszaveszik. A Nébih zárolta az összeset, amit csak talált a boltokban, elkülönítették, és készen állnak arra, hogy bevizsgálják.

Több hatóság is vizsgálatot indított az ügyben, így egyelőre több részletet nem tudunk elárulni, de az biztos, hogy már nem lehet venni ezekből, lekerültek a polcokról. Ha valaki mégis bizonytalan, akkor nézze meg a csomagolást, nem lyukas-e valahol, nyomásra nem szivárog-e, és sértetlen-e a zárókupak

– mondta a Borsnak dr. Helik Ferenc, a Nébih Kiemelt Ügyek Igazgatóságának vezetője. Ke­resték a rendőrséget is, ők válaszukban annyit közöltek, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda zsarolás gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen, és nyomozócsoportot is létrehoztak, ám többet nem árultak el.

László Róbert termelő, a Tej Terméktanács elnökségi tagja úgy vélekedett: amennyiben több ezerliteres tételről és ehhez viszonyítva kevés szennyezőanyagról van szó, a hatóságok akkor is ki tudják mutatni a szennyeződést okozó adalékot a vizsgált mintákból.

Kommentek:

Top 0