• Krimi
Faktor

Zsaroláshullámmal tették tönkre a tini életét társai

Kezdetben két, majd végül három 16-17 éves fiú tette pokollá társuk életét Budapesten - közel 250 ezer forintot csikartak ki a rettegésbe hajszolt tinédzsertől.

A 16-17 éves fiúk egy olyan fotóval zsarolták 16 éves társukat, amely azt lehet látni, hogy a tinédzser cigit szív. A fiú azonban nem akart fizetni zsarolóinak - ezért a fiúk fenyegetőzni kezdtek: azt mondták, ha nem fizet, bántani fogják a bátyját. A fiú ekkor ötezer forintot adott nekik, de a zsarolóknak ez nem volt elég.

A fiúk néhány nap múlva Facebookon keresztül folytatták a zsarolást. Ekkor 150 ezer forintnak megfelelő készpénzt és műszaki cikket csikartak ki a rettegő fiatalból. A megpróbáltatásainak azonban még mindig nem volt vége!

A telhetetlen tinédzserek létrehoztak egy álprofilt a közösségi oldalon, ezen keresztül felvették a fiúval a kapcsolatot, és elhitették vele, hogy megvédik a zsarolókkal szemben, ha fizet nekik. A fiú annyira félt, hogy nem gyanakodott, azonnal elfogadta a segítséget. Ekkor a kettős egy harmadik társukat küldte a pénzért, mert őt a fiú még nem ismerte.

A fiú több részletben fizetett 90 ezer forintot a "testőr futárjának" - az utolsó találkozóra viszont már a rendőrök is elkísérték. Rövid idő alatt mindhárom zsarolót elfogták.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség a fiatalkorú vádlottakat zsarolás bűntettével - az első- és a másodrendű vádlottat annak minősített esetével, vagyis súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolással - vádolja, és felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kezdeményezte a vádiratban.

A Fővárosi Főügyészség a közleményben arra kérte a szülőket, hogy fokozottan kísérjék figyelemmel gyermekeik közösségi oldalakon való jelenlétét.

Kommentek:

Top 0