• Krimi
Faktor

Fiatalokat zsarolt az ál-biztonsági őr

A rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki többször is megzsarolt tizenéves gyerekeket egy bevásárlóközpont tetőteraszán. Azt állította magáról, hogy biztonsági őr.

A 24 éves férfi, J. Lajos biztonsági őrnek adta ki magát és megbírságolt fiatalokat. Először június 9-én ment oda két-három fiatal fiúhoz, és meggyanúsította őket azzal, hogy kábítószereztek a bevásárlóközpont tetején. Hogy ez igaz-e, nem tudni, de a fiatalok megijedtek. Lajos azt mondta nekik, nem hívja a rendőrséget, ha fizetnek pár ezer forintot. Összedobták a pénzt.

Illusztráció: Pixabay

Illusztráció: Pixabay

Néhány héttel később, július 2-án este három fiatalkorú lányhoz ment oda, akik alkoholt ittak. Tőlük is pénzt kért azért cserébe, hogy ne bírságolja meg őket, és ne szóljon a szüleiknek. A lányok fizettek, de mivel a pénz nem volt elég Lajosnak, egyikük nyakláncát is odaadták neki.

Megállapodtak abban, amennyiben a különbözetet rendezni tudják, visszakapják a nyakláncot. Másnapra találkozót beszéltek meg, hogy a hiányzó összeget átadják. A találkozóra az egyik lány a VI. kerületi rendőrökkel együtt érkezett.

A zsarolót el is fogták a budapesti Nyugati téren, és bevitték a rendőrségre. Mindent beismert - írta a police.hu.

Kommentek:

Top 0