• Kultúra
Faktor

Hihetetlen videó: ez a zenekar zöldségeken játszik!

18 évvel ezelőtt az osztrák Susanna Gartmayer és társai meglepő ötlettel álltak elő: zöldségekből készítettek hangszereket, majd ezeken adtak koncertet. A hihetetlen ötlet valósággá vált - a Vienna Vegetable Orchestra azóta is töretlen sikernek örvend!

Ha este koncert van, a zenekar tagjai a piacon kezdik a napot - mindenki kiválogatja a neki legmegfelelőbb "hangszer-alapanyagokat". Háromféle zöldséghangszert használ a csapat:

  • olyan termékeket, amik már önmagukban is hangszerek - ilyen például két kaliforniai paprika, amiket ha összedörzsölnek, érdekes hangokat produkálnak, vagy akár a sütőtök, amely tökéletes dobként funkcionál;
  • olyan hangszereken is játszanak, amelyek egy-két vágással elkészíthetőek - például a beirdalt padlizsánból remek szimfóniákat lehet kicsikarni;
  • a legtöbb munkát igénylő zöldségekből pedig fúvós hangszerek készülnek - ezek elkészítéséhez már késeket, fúrókat és más szerszámokat is használnak a zenészek.

Ha a hangszerek elkészültek, jöhet a próba - ha még nem teljes a harmónia, a művészek faragnak a hangszereiken.

A színpadot is zöldségmaradékok borítják be, így nem csak a hangszerek, hanem az illatok is üvegkerti hatást eredményeznek. A kép pedig a koncert végén lesz teljes: a hangszerekből kifaragott részekből ugyanis a zenészek különleges zöldséglevest főznek, amellyel a közönséget a koncert végén lepik meg.

Kommentek:

Top 0