• Pénz

Zikaláz: egymillió dollárt ad a Google

Egymillió dollárral (283 millió forint) támogatja a Zikaláz elleni küzdelemet a Google. A vállalat mérnökei és adatkutatói segítségét is felajánlotta, hogy meg tudják határozni, merre jelenhet meg a vírus legközelebb.

A Google szerint az elemzési tapasztalataik miatt érdemben tudjanak hozzájárulni a Zikaláz megfékezéséhez. A vállalat adatai azt mutatják, hogy november óta háromezer százalékkal nőtt a vírussal kapcsolatos internetes keresések száma.

Fotó: Europress - Marvin Recinos/AFP

Fotó: Europress - Marvin Recinos/AFP

A kaliforniai óriásvállalat felajánlása az ENSZ Gyermekalapjához (UNICEF) kerül, és a vírust terjesztő csípőszúnyog irtására, diagnosztikai eszközök és vakcinák fejlesztésére, valamint a vírusátvitel megelőzésére fogják felhasználni. A Google dolgozói emellett egy olyan platform fejlesztésében is segítenek, amely különféle adatok - például időjárási körülmények, utazási szokások - alapján határozhatná meg azokat a helyeket, ahol felbukkanhat a vírus.

A Zika-vírust eddig 40 országban mutatták ki, Brazíliában a legsúlyosabb a helyzet. Erről részletesebben itt és itt is olvashat.

Top 0