• Sport
Faktor

Zárt kapuk mögött kell játszania a fociválogatottnak

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fellebbviteli bizottsága pénteken elutasította a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbezését, így a válogatottnak egy hazai mérkőzését zárt kapuk mögött kell lejátszania a szeptemberi, románok elleni EB-selejtezőn történt rendbontások miatt.

Fotó: MLSZ

Fotó: MLSZ

Az MLSZ arról számolt be a honlapján, hogy ez a büntetés „a következő hazai rendezésű, UEFA-versenyrendszerben lebonyolításra kerülő” találkozóra vonatkozik. Az MTI kérdésére az MLSZ azt válaszolta, hogy ez nem a világbajnoki selejtezősorozat első hazai meccsét, az október 7-ei Svájc elleni mérkőzést jelenti, mivel az FIFA-meccs lesz.

Az UEFA a szeptember 4-én rendezett Magyarország-Románia EB-selejtező miatt büntette meg az MLSZ-t, amely a zártkapus szankció mellett 70 ezer eurós (21,84 millió forint) pénzbüntetést is kapott. A szeptember 17-én nyilvánosságra hozott első fokú döntés után kiderült: az UEFA biztonsági ellenőre három szabálytalanságot látott:

  1. a szurkolók egy része tiszteletlenül viselkedett a román himnusz alatt
  2. rasszista magatartás
  3. a menekülőutak blokkolása

Az MLSZ fellebbezett, és mivel a fellebbviteli testület csak most hozta meg a döntését, így a magyar válogatott előbb októberben a feröeriek elleni EB-selejtezőt, majd novemberben a norvégok elleni pótselejtező visszavágóját is nézők előtte játszhatta a Groupama Arénában.

Top 0