• Krimi
Faktor

Gyilkosság Zalaegerszegen: így akarta visszaszerezni kedvesét a férfi

A rablógyilkos tárgyalásán dulakodás tört ki.

A férfi vascsővel ölte meg áldozatát. (Képünk illusztráció.)

A férfi vascsővel ölte meg áldozatát. (Képünk illusztráció.)

Első fokon életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Zalaegerszegi Törvényszék azt a 30 éves férfit, aki tavaly júniusban halálra vert egy otthonában alvó idős asszonyt Zalaegerszegen, majd kirabolta. A férfi legkorábban 27 év után kerülhet feltételesen szabadlábra.

A rablógyilkosság előzményeit felidézve a bíró kifejtette: a többszörösen büntetett előéletű férfit 2016 júniusában elhagyta az élettársa az állandó vitáik és a tettlegességig fajuló veszekedéseik miatt. A kapcsolat helyreállításáért a munkanélküli férfi mindenáron pénzt akart szerezni. Június 25-re virradóra felfeszítette egy zalaegerszegi ház bejárati ajtaját, ahol egyedül élt egy 68 éves asszony. A férfi az udvarból behozott vascsővel kétszer az ágyában alvó nő fejére sújtott, aki olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy perceken belül meghalt.

Az elkövető felforgatta az egész lakást, hogy értékekhez jusson, és ellopta az asszony otthon tartott 90 ezer forintját. A holttestet több mint egy héttel később fedezték fel, miután a szomszédoknak gyanús lett, hogy nem látnak mozgást a házban és az udvarban.

A vádlott a bírósági eljárás kezdetén még tagadott, később azt állította, hogy ismerősei kényszerítették arra, menjen be a ház udvarába lopni. A tárgyaláson végül bevallotta, hogy a házba is betört, de azzal védekezett, hogy a lelepleződéstől tartva, ijedtsége miatt sújtott le az asszonyra. Ezt a vallomását a bíróság azonban nem látta bizonyítottnak.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, de az egyelőre nem jogerős, mert a vádlott és védője enyhítésért fellebbezne - írja az MTI. Az ítélethirdetés után a vádlott rokonai bántalmazni próbálták az épületből távozó újságírókat és operatőröket, ebben a biztonsági őrök akadályozták meg őket.

Kommentek:

Top 0