• Krimi

Záhonyi vesztegetés: újabb 15 rendőrt fogtak el

A záhonyi határátkelőnél ismét korrupcióval gyanúsított határrendészeket fogtak el. Naponta akár 400 ezer forintot is kereshettek vesztegetéssel.

A híradó szerint a rendőröket a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) buktatta le. Összesen tizenöt rendőrt fogtak el a határnál, akik hónapok óta vesztegetéssel szereztek pénzt. Gyakran akár napi 1500 eurót bezsebeltek. 

Először házkutatást tartottak a gyanúsítottaknál, azután pedig Nyíregyházára vitték őket. Ott a Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a rendőröket. A határrendészek ellen vesztegetés miatt indult eljárás, akár 12 év börtönbüntetést is kaphatnak. Az ügyészség szóvivője, Nagy Andrea azt nyilatkozta, hogy a határhoz érkező autósoktól rendszeresen fogadtak el pénzt azért, hogy eltekintsenek a kisebb-nagyobb szabálytalanságoktól. 

Pintér Sándor belügyminiszter azt nyilatkozta az M1-nek, hogy könyörtelenül kizárnak mindenkit, aki a "korrupcióval megfertőződött".

Idén több mint nyolcvanan buktak le Záhonyban korrupcióval, közülük sokan pénzügyőrök és határrendészek voltak. A korábbi megvesztegetésekről itt és itt írt a Faktor.

Top 0