• Krimi
Faktor

Záhonyi vesztegetés: már 38 rendőrt gyanúsítanak

Az ügyészség hétfőn csapott le a korrupt rendőrökre. 39 házkutatást tartottak, ahol több millió forintot és több ezer eurót találtak.

Hat rendőrt már le is tartóztattak, az ügyészség pedig később dönt arról, hogy letartóztatja-e a már őrizetben lévő 15 másik rendőrt. Simon Richárd, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője beszélt az ügyről az M1 szerda reggeli műsorában.

Elmondta, hogy már régebb óta nyomoznak, mert tudni lehetett, hogy a záhonyi határátkelőnél dolgozó rendőrök között néhányan korruptak. Azaz pénzt fogadnak el a határt átlépő külföldiektől, magyaroktól, és ezért nem vizsgálják át az autóikat, kamionjaikat, hanem szó nélkül átengedik őket.

Fotó: MTI / Varga György

Fotó: MTI / Varga György

A 39 házkutatás eredménye több millió forint, több ezer euró volt. Hétfőn elkaptak egy útlevélkezelőt is, akinél éppen 950 euró volt, azonnal kihallgattak 30 embert.

Az leleplező akcióban az ügyészség 75 dolgozóját a Készenléti Rendőrség 120 embere segítette. Ez volt a főügyészség történetének eddigi legnagyobb akciója. Simon Richárd elmondta, hogy az akciót a szolgálatváltás időpontjára időzítették. Szerinte hatalmas siker, hogy több mint 200 ember vett részt benne és semmilyen információ nem szivárgott ki, a gyanúsítottak semmiről sem tudtak. A korrupt rendőrökről írt korábbi cikkünket itt olvashatják.

Top 0