• Külföld
Faktor

Zacskóban tette ki újszülött gyerekét, börtönre ítélték

A német nőt, aki újszülött gyerekét kitette a biztos halálnak, gyilkossági kísérlet miatt négy év börtönre ítélték. A csecsemőt csak véletlenül találták meg.

A 39 éves nő 2015 júniusában a titkolt terhesség után egy üresen álló épületben szülte meg gyerekét. Majd a csecsemőt egy műanyag zacskóba tette, amit egy bokorban helyezett el úgy, hogy ne legyen látható helyen. Csak véletlen volt, hogy a csecsemőt órákkal később kihűlve, kiszáradva, koponyatöréssel, de még élve megtaláltak. A szülés után az újszülött a földre eshetett.

A nőt gyilkossági kísérletért négy év börtönre ítélték. Az egyik szakértő szerint a többgyerekes anyának csökkentett büntetőjogi felelőssége van, mert nem fogja fel, mit tett. A védőbeszédben az ügyvéd felfüggesztett büntetést kért - írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Az elnöklő bíró viszont azt mondta, hogy a  négy évre szóló börtön így is jóval elmarad a felső büntetési kerettől, a 11 évtől. A bíróság ugyanis figyelembe vette az eddig büntetlen előéletű nő beismerő vallomását és ezzel együtt azt is, hogy megbánta a tettét. Ezenkívül figyelembe vették még a terhesség, illetve szülés alatti különleges stresszhelyzetet is. Az orvosok a későbbiekben egy súlyos fertőző betegséget diagnosztizáltak a nőnél, amit ő  maga nem vett észre.

A bíró szerint a nő pontosan tudta, hogy mit csinált.

A csecsemőt szándékosan egy zacskóba rakta, abban a tudatban, hogy az nem nyújt neki hosszú védelmet. És azt is tudta, hogy a bokor nem átlátható, és hogy vasárnap senki se jár arra

– mondta a bírónő az ítélet indoklásában.

Top 0