• Kultúra
Faktor

Westernben játszik együtt fiával Donald Sutherland

Harmadszor játszik együtt apa és fia: a 80 éves Donald Sutherland az észak-amerikai mozikban péntektől látható Forsaken című westernben látható ismét a filmvásznon 49 éves fiával, Kiefer Sutherlanddel.

Először 1983-ban a Gengszterpapában szerepeltek együtt, majd 1996-ban a Ha ölni kell című krimiben, most pedig apát és fiát alakítják Jon Cassar, a 24 című sorozat rendezőjének Forsaken című filmjében. A western egy kiégett pisztolyhősről szól, aki hazatér szülővárosába, hogy rendbe hozza kapcsolatát tőle elidegenedett apjával, ám a várost egy helyi banda fenyegeti.

Fotó: wikipédia

Fotó: wikipédia

Cassar és Kiefer Sutherland évekig gondolkoztak egy westernen, a felvételek végül 2013-ban kezdődhettek Kanadában, 20 millió dolláros költségvetésből - írta az MTI.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A két Sutherland az AP hírügynökségnek nyilatkozott a produkció megjelenése előtt. Mint elmondták, a kevés időben, amit együtt töltenek, nem beszélnek munkáról. Kiefer Sutherland ugyanakkor elárulta, valójában szeretett volna több közös filmet apjával, mivel három színészt csodál igazán, apját, Gene Hackmant és Robert Duvalt. A Forsaken forgatása közben is nagy hatással volt rá, hogy apja milyen tudatosan és hatékonyan dolgozik.

  A két színész arról is beszélt, hogy nem nagyon nézik meg saját filmjeiket. Donald Sutherland felidézte, hogy a M.A.S.H. című vígjátékát sem látta, és amikor Robert Redford rávette, hogy üljön be a moziba az Átlagemberekre, négykézláb mászott ki a teremből. Kiefer Sutherland hozzáfűzte, hogy 208 részt forgatott a 24 című sorozatból, de egyet sem látott. Apja megjegyezte, hogy ő viszont szerette a szériát, és minden rész után felhívta a fiát. "Ha véletlenül nem hívott, azon rágódtam, hogy talán az az epizód nem volt jó" - emlékezett a Jack Bauert alakító sztár.

  A Forsaken viszont Kiefer Sutherland szerint maradandó élménnyel ajándékozta meg a közös játék miatt.

  "A filmbeli apa és fia közötti kapcsolat dinamikája ugyan nem olyan, mint a közöttünk lévő, de vannak pillanatok, például, amikor búcsút vesznek egymástól, amelyek nagy hatással voltak rám, igazán átélt pillanat volt, mindig velem marad" - mondta.

  A western forgatókönyvét Brad Mirmand írta. A filmben Brian Cox, Michael Wincott, Aaron Poole és Demi Moore is szerepel. A produkció világpremierjét tavaly ősszel a Torontói Filmfesztiválon tartották. Később a Zürichi Filmfesztiválon is vetítették, ahol Kiefer Sutherland megkapta a Golden Eye-díjat.

  Top 16