• Sport
Faktor

Eltiltották a vezetéstől a sztárfocistát

Közhasznú munkavégzésre kötelezték és eltiltották a vezetéstől Wayne Rooney-t, az angol labdarúgó-válogatott volt csapatkapitányát, akit a hónap elején ittas vezetésen értek.

Fotó: Europress / Paul Ellis - AFP

Fotó: Europress / Paul Ellis - AFP

Rooney hétfőn jelent meg a manchesteri Stockport kerület magisztrátusi bíróságán, és elismerte, hogy ittasan ült a volán mögé.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A 31 éves futballistát szeptember 1-jén hajnalban állította meg egy rendőr a Manchester közelében fekvő, Cheshire megyei Wilmslow kisvárosban. A rendőrök megállapították Rooney ittasságát, és feljelentést tettek.

  Rooney-t - aki augusztus végén befejezte szereplését az angol válogatottban, és a Manchester Unitedből 13 év után nemrégiben visszaigazolt nevelőegyesületéhez, az Evertonhoz - a bíróság hétfőn tizenkét hónap alatt teljesítendő százórányi fizetés nélküli közhasznú munkavégzésre ítélte, 170 font (60 ezer forint) pénzbírságot rótt ki rá, és két évre eltiltotta a járművezetéstől.

  A tárgyaláson elhangzott, hogy Rooney véralkoholszintje csaknem háromszorosan haladta meg az angol-walesi büntetőtörvénykönyvben meghatározott felső tűréshatárt.

  Rooney a hétfői tárgyalás után kiadott nyilatkozatában elnézést kért "megbocsáthatatlan" tévedéséért az Everton-szurkolóktól és mindenkitől, aki támogatta őt pályafutása során.

  Közölte: elfogadja a bírósági végzést, és a közhasznú munkával megpróbál valamennyit jóvátenni abból, amit vétett.

  Kommentek:

  Top 16