• Sport

Wayne Rooney hónapokra kidőlt, súlyos térdsérülése van

Nagy bajba került a Manchester United, mert legalább két hónapra megsérült csatára, Wayne Rooney. Az angol válogatott játékosának a térdében a keresztszalaggal vannak problémái, ami azért meglepő, mert Rooney végigjátszotta a hétvégi Sunderland elleni Premier League meccset.

Fotó: Europress - Ian MacNicol/Getty Images

Fotó: Europress - Ian MacNicol/Getty Images

Rooneyt nem nevezte a Manchester United a csütörtöki Európa-liga meccsre, ahol a legjobb 32 között a Midtjylland lesz az angolok ellenfele. Először mindenki azt hitte, hogy csak pihentetik a játékost, később azonban Louis van Gaal megerősítette, hogy sérülésről van szó.

A hétvégi Sunderland elleni vereség alkalmával Rooney végig a pályán volt, semmi jele nem volt annak, hogy sérült lenne. A holland edző ma a klub televíziójának megerősítette, hogy az angol válogatott kapitánya sérülés miatt nem lett nevezve, de arról nem nyilatkozott, hogy mennyire súlyos Rooney állapota. Az Independent úgy tudja, hogy Rooney keresztszalagja sérült, ami miatt legalább két hónapos kihagyás vár rá.

Ezt azt jelenti, hogy Rooney április közepén térhet vissza, így biztos hogy lemarad a március 20-i manchesteri városi rangadóról, de ha a felépülése nem halad megfelelő ütemben, akkor az április 9-i Tottenham elleni meccsről is hiányozni fog.

13 három játékosunk sérült. Soha nem tudni, hogy mennyi ideig tart egy-egy sérülés, de térdproblémái vannak. Most várunk, és meglátjuk mi fog történni

- mondta van Gaal a Manchester United TV-nek.

Nem csak Rooney sérült, Matteo Darmian sem tart a csapattal Dániába. A sok sérülés miatt olyan kevésbé tapasztalt játékosok is a keretben vannak az Európa-liga meccsen, mint Will Keane (23), Regan Poole (17), Joe Riley (19) vagy James Weir (21).

Top 0