• Külföld
Faktor

Tragédia rázta meg az iskolát: diáktársaira támadt egy fiú

Arról egyelőre nincs információ, hogy a gyerek miért rántott fegyvert.

Lelőtte egy osztálytársát egy diák, másik hármat pedig súlyosan megsebesített szerdán egy Washington állambeli iskolában. A tragédia a Spokane város közelében lévő Rockford általános iskolában történt. A túlélő áldozatokat kórházban ápolják, egyikük sem került életveszélybe.

A lövöldöző diáknál két pisztoly volt, mindkettőt használni akarta, de az egyik elakadt. Ekkor az egyik megcélzott diák elkezdte kérlelni, hogy ne lőjön, de a támadó a másik fegyverből leadott lövésével azonnal leterítette. Ezután az iskola biztonsági őreinek sikerült lefogniuk a támadót – írja az MTI.

Sajtótájékoztatóján Ozzie Knezovich megyei seriff nem fedte fel az elkövető kilétét, csak annyit mondott, hogy fiúról van szó. Hozzátette, hogy "szerencsére, az egyik fegyver elakadt, mert ha ez nem így lett volna, a tragédia még több áldozattal végződik".

Hangsúlyozta, hogy alaposan meg kell vizsgálni, "mi történik a társadalmunkban, mi az oka annak, hogy gyermekeink azonnal fegyverhez nyúlnak, ha valamilyen problémával találják szembe magukat".

Kommentek:

Top 16