• Külföld
Faktor

Megszólalt a 15 éves gyilkos, ezért lőtt diáktársaira

Egy amerikai iskolában fogott fegyvert a tizenéves a többiekre, egy diák a lövöldözésben életét vesztette.

Képünk csak illusztrációt.

Képünk csak illusztrációt.

A Washington államban lövöldöző diák zaklatással vádolja áldozatait, tettét is ezzel próbálja indokolni. Az egy nappal korábbi tragédia elkövetőjének nevét és vallomásának egy részletét csütörtökön hozták nyilvánosságra.

Ozzie Knezovich megyei seriff sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a 15 éves Caleb Sharpe édesapjától ellopott pisztolyokkal hajtotta végre tettét. A rendőrségen azt mondta, hogy meg akarta leckéztetni az őt gúnyoló és zaklató diákokat. Kiderült, hogy az agyonlőtt áldozat előzőleg azt kiáltotta oda osztálytársának: "mindig is tudtam, hogy egyszer szétlövöd az iskolát".

A seriff azt is elmondta, hogy a kórházban ápolt három diáklány állapota kielégítő. Hozzátette, hogy előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölés miatt emelnek vádat a fiú ellen.

Az északnyugati Washington államban, Spokane közelében lévő Rockford általános iskolájában lövöldöző diáknál két pisztoly volt, mindkettőt használni akarta, de az egyik elakadt. Ekkor a megcélzott diák könyörögni kezdett, ám Sharpe a másik pisztollyal nyomban lelőtte. A dühöngő fiút az iskola biztonsági őrei fogták le – írja az MTI.

Kommentek:

Top 0