• Külföld
Faktor

Vonat elé vetette magát egy 19 éves lány

Mielőtt öngyilkos lett, felhívta az édesapját.

A vonat elé vetette magát a 19 éves Lara Colthrop, miután kirúgták az egyetemről rossz tanulmányi eredményei miatt. Mivel már nem számított diáknak, adót kellett fizetnie.

A tinédzser édesanyja a bíróságon elmondta, hogy lánya nem költözött ki azonnal a londoni diáklakásából, így egy nagyobb adósságot halmozott fel a be nem fizetett kommunális adóból. Angliában ez az adó az egyik legmagasabb, havonta akár több száz font is lehet.

"Naponta beszéltünk, de sosem mondta el, hogy gondokkal küszködik – árulta el az összetört édesanya a Metronak, majd hozzátette – nekünk felnőtteknek ez egy átlagos, orvosolható probléma, de egy 19 éves fiatalnak hatalmas traumát okozhat".

A lány halála előtt egy szórakozóhelyen volt barátaival, és amikor elvált tőlük, a hildenboroughi vonatállomás mentén sétált szülei háza felé. Felhívta édesapját, hogy tudassa vele, úton van hazafelé, majd letette a telefont. Az apa megpróbálta visszahívni, de a lány már nem vette fel. Mivel tudta, merre járhat, és attól félt, valami baja történt, kiment az állomásra érte, de már csak a szirénázó rendőrautókat találta ott. A 19 éves Lara Colthrop az adótartozása miatt végső elkeseredésében egy vonat elé vetette magát.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.suicidprevencio.hu oldalt!

Kommentek:

Top 0