• Belföld
Faktor

Vona muszlim összekötőtisztje a pápa elleni merénylet vádlottja

A férfi ott ült a vádlottak padján Alig Agca mellett, aki 1981. május 13-án meg akarta gyilkolni II. János Pált. Ő Vona Gábor legjobb barátja és muszlim politikai összekötője.

Az Origo hozta elsőként nyilvánosságra az erről szóló dokumentumokat. Megdöbbentő bizonyítékok kerültek nyilvánosságra a Jobbik-elnök terrorista kapcsolatairól.

Vona Gábor évek óta a legszorosabb kapcsolatot ápolja a II. János Pál pápa elleni hírhedt merénylet egyik vádlottjával, a török Musa Serdar Celebivel. Hosszú évek óta állnak a legszorosabb emberi és politikai kapcsolatban, a rendelkezésre álló adatok szerint Celebi irányítja, szervezi Vona egész muszlim kapcsolatrendszerét! – derítette fel az Origo.

Musa Serdar Celebi tehát vádlott társa volt a pápa hírhedt merénylőjének, Ali Agcanak. Ezen a videón éppen a bíróság előtt vitatkoznak a merénylet részletein.

A II. János Pál pápa elleni merénylet annak idején felháborította az egész világot. A Szentatyát meggyilkolni akaró Ali Agcát, a hírhedt iszlám terrorszervezet, a Szürke Farkasok tagját nemcsak a merényletért, de bűnszervezetben elkövetett összeesküvéssel is megvádolták. Ezután került mellé a vádlottak padjára Vona későbbi jó barátja, politikai mentora, Musa Serdar Celebi!

Akiről közös fotók, internetbejegyzések egész sora bizonyítja, hogy évek óta ő a Jobbik elnökének muszlim összekötője. Rendszeresen találkoznak, eddig legalább bizonyíthatóan huszonnégy alkalommal. Hol iszlám országokban, hol idehaza.

Vona barátja vitte a pénzt és a fegyvert a merénylőnek

A  pápa elleni merénylet perében azzal vádolták, hogy egyik szervezője volt a a gyilkossági kísérletnek, mikor is csak a vak véletlen mentette meg II. János Pált. Vona barátja juttatta el Agcához azt a Browling 9 mm-es pisztolyt, amellyel Agca rálőtt a pápára. Musa Serdar Çelebit 1983-ban tartóztatták le Németországban, majd a tanúvallomást követően megvádolták a pápa elleni merényletben bűnrészességgel.

A vádirat központi figuraként említi Vona Gábor barátját, aki nagy pénzösszegeket mozgósított a merénylő érdekében, mielőtt az a pápa elleni akciót végrehajtotta volna. Çelebit azzal vádolták, hogy kétszer is találkozott Agcával: először 1980 decemberében Milánóban, másodszor 1981 márciusában Zürichben. Az ellene felhozott vádpontok között szerepelt az is, hogy 3 millió német márka jutott el hozzá a bolgár titkosszolgálatoktól a merényletért cserébe. Egy 1984-ben Magyarországon lekapcsolt Szürke Farkas ügynök a BM-nek azt állította, személyesen ő  helyezte el egy bankszámlán a pénzt a bolgár titkosszolgálat megbízásából.

És ez még nem minden. Vona iszlám összekötőjéről egy azóta nyilvánosságra került CIA irat azt írja, hogy Çelebi pénzt kínált  Agcának a pápa elleni merényletért, összességében 1,5 millió dollárt. A CIA dokumentuma említést tesz egy telefonhívásról is Çelebi és Agca között.

Szürke Farkasok, iszlamisták, antiszemiták

Celebi a börtönből való szabadulása után is aktív szereplője maradt a török nacionalista, iszlamista mozgalmaknak és pártoknak, előbb az MHP nevű pártban vállalt szerepet, melynek militáns szárnya, terrorgyanús szervezete az a Szürke Farkasok, amelynek kézjelével Vona Gábor és politikustársai is rendszeresen pózoltak Törökországban. Celebi később a BBP nevű párt elnökhelyettese lett. Ez a párt vállaltan iszlamista, német hírszerzési jelentések szerint antiszemita tömörülés.

Vona Gáborral Celebi, a pápa elleni merénylet vádlottja már az UKID nevű iszlám ügynökség vezetőjeként került kapcsolatba. Lehetőséget látott a Jobbik elnökének elvakult iszlám rajongásában, hogy az iszlámot tartja az emberiség utolsó reményének...

Erőfeszítések a mindenható Allahért

Vona Gábor és a Jobbik már szerepel az UKID iszlám ügynökség 2013-2016-os jelentésében, méghozzá hosszú oldalakon keresztül, köztük olyan fényképekkel illusztrálva, amelyek Vonát, a feleségét és Musa Serdar Çelebit  egy társaságban örökítik meg.

Az UKID jelentését egyébként a pápa korábbi merénylőjének, Musa Serdar Çelebinek a köszöntője nyitja: ebben a szervezet vezetőjeként büszkén számol be arról, hogy kiterjedt munkát végeznek a teljes Balkánon, és Vona jóvoltából Magyarországon is. Hivatkozik a Kurultaj rendezvényre, melyet Magyarországon rendeznek meg. Çelebi a bevezetőjében a magyarokat Attila unokáiként említi, és azzal zárja mondatait, hogy “Erőfeszítéseink a mindenható Allahért”.

A kiadvány nagy terjedelemben foglalkozik a Jobbikkal, a pártra és Vona Gáborra úgy hivatkozik, mint a turanizmus európai képviselőjére, a muszlimok elkötelezett barátjára.

Az Origo korabeli török forrásokból arra a következtetésre jutott, hogy iszlamista szereplők és a Jobbik között 2009-től kezdődően áll fenn szoros kapcsolat, rendszeresen, évenként 2-3 alkalommal megejtett törökországi látogatásokkal.

Cserében Vona is rendszeresen vendégül lát török delegációkat, az egyik tudósításban például azt javasolja vendégeinek, a törökök hozzanak egy bankot Magyarországra, nyissanak itt fióktelepet.

A kapcsolat mélységét jelzi, hogy egy  török hírügynökség rendszeresen videóriportokban tudósít a Jobbik rendezvényeiről YouTube-csatornáján. Ugyanígy az is bizonyíték az elmélyült kapcsolatra, hogy Budapesten Vona Gábor  rendszeresen bizonyíthatóan vendégül látja  Gyöngyösi Márton és Sneider Tamás társaságában  a pápa elleni merénylet vádlottját, Çelebit, aki folyamatosan instrukciókkal látta el őket...

A találkozókat a pápamerénylő vezette muszlim szervezet, az UKID külön-kiadványokban is rendszeresen dokumentálja.

Kommentek:

Top 0