• Autó
Faktor

Volkswagen Caddy Alltrack teszt: minden esetre

A Sharan, a Touran és a Multivan mellett továbbra is van egy Caddy a Volkswagen csapatszállító kínálatában. Összkerék-meghajtással, öt üléssel, csúcsfelszereltséggel és DSG-váltóval tettük próbára. A teherautós jellemzőket elnézzük neki, de horribilis árával nem tudunk mit kezdeni.

Hogy néz ki?

A nemrég megújult Volkswagen Caddy szemből tiszta Touran, nem véletlenül, hisz a második tetőoszlopig szinte a korábbi egyterűre épül. A rövid tengelytávú változat 4506 milliméter hosszú, szélessége 1793, magassága 1899 milliméter. Az Alltrack, azaz mindenjáró változat oldalait műanyag borítás óvja, a 17 hüvelykes peres gumiknak sok értelme nincs azon kívül, hogy jól néz ki a szép könnyűfém felnikkel az autó.

Fotó: Járműipar.hu

Fotó: Járműipar.hu

Az utastér tágas, a beltér extrém magas, alacsonyabbak fel is állhatnak, az ülések kényelmesek, az ergonómia példás, a berendezés volkswagenesen egyszerű, a felszereltség teherautóhoz képest igen gazdag. Sok a tároló, a fejünk fölötti polc mindent elnyel.

Ötszemélyes változatban teszteltünk, így a csomagoknak is jutott bőven hely. A hokis táskámat úgy benyelte, hogy be kellett másznom érte. A raktér alaphelyzetben 750 liter, a hátsó ülések kiszerelésével (vigyázat, nagyon nehezek!) 3 köbméterre bővíthető. A hátsó sor előrehajtogatott üléseinek kitámasztó rúdjai sok hasznos helyet elcsennek a csomagtérből. A Caddy Alltrack terhelhetősége 766 kilogramm, ebből a tetőcsomagtartón 100 kilót vihetünk.

A luxus teherautó két méter magas csomagtér-fedelét nehéz felnyitni és nagy helyet is igényel, lecsukáskor akkorát csattan, hogy odabent mindenki összerezzen. A hátsó sorba mindkét oldalról tolóajtón keresztül juthatunk be.

Hogy megy?

Az AdBlue-val tisztított kétliteres dízelmotor 150 lóereje és 340 Nm nyomatéka könnyen elbánik a személyautósra hangolt, üresen is alig 1,6 tonnás dobozzal. A hatfokozatú, dupla kuplungos automata finoman dolgozik, a maximális teljesítményt 3500-as percenként fordulatnál adja le, a nyomatékcsúcs már 1750-es fordulatnál a rendelkezésünkre áll.

Fotó: Járműipar.hu

Fotó: Járműipar.hu

A lendületes motorral csupán 10,2 másodpercig tart a százas tempó elérése, végsebessége is tekintélyes, egy híján 190 kilométer/óra. Cserében igen hangos, nem sok szigetelő anyagot és megoldást alkalmazhattak. A morgás folyamatos, nem simul ki autópályán és bemelegedve sem. Jól húz, 120 kilométer/órás sebességről is erőteljesen gyorsít. Nem fogyaszt sokat, a közel négyszáz kilométeres próba során beérte 7 literrel száz kilométerenként.

Arról, hogy milyen élmény vezetni, és mennyibe kerül, a Járműipar.hu oldalán olvashat.

Kommentek:

Top 0