• Külföld
Faktor

Észre sem vették, hogy barátjuk haldoklik: összefirkálták az eszméletlen fiút

Egy 16 éves brit fiú életét vesztette, miután szilveszter éjjel egyedül megivott egy üveg vodkát. Barátai ahelyett, hogy mentőt hívtak volna, összefirkálták az eszméletlen tini arcát.

Jake Wheatcroft egy barátjánál ünnepelt, de elájult, miután megivott 700 milliliter 70 százalékos vodkát. A nyomozás szerint a barátai illetlen képeket rajzoltak az arcára, törölközővel csapkodták és vizet öntöttek az ölébe, majd lefotózták.

Annak ellenére, hogy a fiút sehogy se lehetett felébreszteni, a másik három tinédzser nem hívott mentőt, sőt az egyikük átment a másik szobába játszani az Xbox-on. Végül az egyik fiú szólt a szülőknek, akik 2017. január 1-jén 11 óra körül hívtak mentőt. 11.48-kor viszont már halottnak is nyilvánították a fiatalt.

Az ügyészség megállapította, hogy Wheatcroft halálát akut etanolmérgezés, azaz alkoholmérgezés okozta. A fiú vérében 100 milliliterenként ugyanis 316 milligramm véralkohol volt.

A kihallgatás után szerdán a fiú nagynénje, az 55 éves Maxine Benford a barátait hibáztatta, egyenesen úgy fogalmazott, hogy „vér tapad a kezükhöz”, hiszen rajtuk múlt, hogy időben érkezik-e segítség. Ehelyett kigúnyolták.

A barátok arra a kérdésre, hogy miért nem hívtak mentőt, úgy feleltek, hogy pánikba estek – írja az Independent.

Kommentek:

Top 0