• Külföld
Faktor

Megivott 30 vodkát, meghalt

A 18 éves Caroline Everestet hajnali fél háromkor hagyták egyedül a barátai egy sheffieldi klubban. A lány nagyon részeg volt, csak ott öt olyan koktélt ivott meg, amelyekben egyenként három adag vodka volt.

A biztonsági kamerák felvételein látszik, hogy tavaly november 22-én hajnalban, a fiatal lány egyedül indult haza, és az is, hogy az utcán odament hozzá egy férfi. Őt később az algériai származású, 31 éves Yusef Tarfasiként azonosítottak.

A férfi odaadta a lánynak a pulóverét, majd mindketten taxiba szálltak. Az utolsó felvételeken a fiatal nő ismét egyedül volt, és arrafelé haladt, ahol a testét másnap délután megtalálták. A lány egy hídról a folyóba zuhant.

A rendőrök kihallgatták Tarfasit, mert ő volt az utolsó ember, aki beszélt a lánnyal, de a férfi letagadta, hogy találkoztak. Attól félt, őt teszik majd felelőssé a lány haláláért. Tarfasit nemi erőszak gyanújával letartóztatták.

A boncolás kiderítette, hogy a lány vérében, 100 milliliterenként 252 mikrogramm alkohol volt a halála pillanatában. Ez azt jelenti, hogy legalább 30 vodkának megfelelő mennyiséget fogyasztott aznap este.

Naomi Carter igazságügyi orvosszakértő az ügy bírósági tárgyalásán azt mondta:

Ez hatalmas mennyiség egy ilyen alkatú lány számára, aki csak alkalmanként fogyaszt alkoholt.

Az ügyet tárgyaló bíró, bár megjegyezte, hogy az ügynek vannak rejtélyes részletei, végül balesetnek nyilvánította Caroline Everest halálát. Yusef Tarfasival szemben pedig minden eljárást megszüntettek – írja a Metro.

Kommentek:

Top 0