• Külföld
Faktor

Megdöbbentő, mivel foglalkozott a fiatal Putyin

Fiatal volt, és kellett neki a pénz - ezért az 1970-es években a még egyetemre járó Vlagyimir Putyin kaszkadőrként is bontogatta szárnyait.

Fotó: Europress / Alexey NIKOLSKY / SPUTNIK - AFP

Fotó: Europress / Alexey NIKOLSKY / SPUTNIK - AFP

Az orosz elnök fizikai erőnléte kivételes a politikusok körében, gyakran készülnek olyan képek, amelyeken félmeztelenül lovagol, horgászik, vagy éppen dzsúdózik. Az is közismert tény, hogy fiatalkorában aktívan sportolt, baráti körének több tagjával is ekkoriban ismerkedett meg. Most azonban kiderült, hogy képességeinek köszönhetően még háborús filmekben is feltűnt - írja a Fox News.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Vaszilij Sesztakov egykori atléta, a Nemzetközi Sambo Szövetség elnöke árulta el egy orosz napilapnak, hogy Putyin a ’70-es években legalább három filmben szerepelt kaszkadőrként. Sesztakov két alkalommal dolgozott együtt barátjával, 1972-ben az „Izhora Battalion”, majd két évvel később a Blokád című filmekben – mindkettőben német katonát alakított. A férfi a harmadik film címére már nem emlékezett, mivel abban ő nem kapott munkát. Elmondása szerint remek "zsebpénz" volt a kaszkadőrködés, 20-25 ezer forintnak megfelelő összeget is kaptak egy-egy filmért.

    Egy másik sportoló, Nikolaj Vasszilin is megerősítette Sesztakov szavait, neki még fényképe is volt a kaszkadőr társaságról, rajta Putyinnal, ám a fotó minősége az évek során annyit romlott, hogy már nem lehet kivenni rajta az arcokat.

    A Lenfilm egyik munkatársa, Alexander Masszarszkij elmondta, hogy a hidegháború idején a Szovjetunióban az volt a filmesek bevett szokása, hogy a kaszkadőr szerepekre küzdősportokkal foglalkozó fiatalokat hívtak, mivel még nem létezett a kaszkadőrképzés, az ifjú sportolók pedig szívesen szerepeltek némi pénzért cserébe.

    Kommentek:

    Top 16