• Külföld
Faktor

Jó hír a fiataloknak: a Brexit után is nyitva áll előttük a brit határ

Korábbi elzárkózásuk után meglepő javaslattal állt elő a brit kormány néhány tagja: a Brexitet követően a 30 évnél fiatalabb uniós állampolgároknak két éves vízumot biztosítanának munkavállalás céljából.

A lehetőség azokra a fiatalokra terjedne ki, akik jelenleg nem az Egyesült Királyság területén dolgoznak, de az EU-s kilépés után ott keresnének munkát - írja a Daily Mail.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A javaslat mögött pénzügyi megfontolás áll: a brit gazdaság fenntartásához szükség van a külföldi munkaerőre is, és a 30 évnél fiatalabbak a legproduktívabbak. A huszonévesek többségének ugyanis még nincs családja, hajlandó akár túlórázni is a pluszpénzért, és a hasonló kultúra miatt a társadalomba is könnyebben beilleszkednek. Az ötlet kritikusai szerint viszont a korhatár miatt nagyon diszkriminatív a javaslat.

    Bár a program még csak elméletben létezik, nagy az esély arra, hogy elfogadják May-ék. Ez azonban nem változtat annak a 3,2 millió uniós állampolgárnak a helyzetén, akik már eleve brit területen dolgoznak: ők a Brexit után is az országban maradhatnak.

    Kommentek:

    Top 16