• Külföld
Faktor

Végzetes fertőzés: vizsgálat indult a kórházban egy asszony halála miatt

A nőt május 5-én utalták kórházba, május 10-én kiadták, június 15-én pedig ismét beutalták, de meghalt.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Kivizsgálás indult a szatmárnémeti kórházban egy 82 éves asszony halála miatt. A kórház vezetősége az egészségügyi minisztérium feljelentése alapján állított fel vizsgálóbizottságot – közölte csütörtökön Constantin Demian, az intézmény szóvivője.

A kórházmenedzser utasítására létrejött egy bizottság, amely tanulmányozni fogja a dokumentumokat, a beutalót, a boncolás eredményeit, szóba áll minden érintettel és levon egy következtetést

– nyilatkozta Demian. A 82 éves asszonyt május 5-én Clostridium difficile fertőzéssel utalták kórházba, május 10-én kiadták, június 15-én ismét beutalták, de meghalt - írja a Maszol.

A Clostridium difficile álhártyás vastagbélgyulladás leggyakoribb okozója, és gyakran kórházi fertőzések következtében jelenik meg. A betegség sokszor az antibiotikumok túlhasználatának az eredménye, mert ezek a többi, a bélben meghonosodott, az emberi szervezetre ártalmatlan baktériumok kiirtásával alkalmat adhatnak ennek – az antibiotikumoknak ellenálló – veszélyes baktériumnak a sokszor halált okozó elterjedésére.

Kommentek:

Top 0