• Sport
Faktor

Vízilabda: Szerbiával játszanak először a férfiak az olimpián

A trieszti selejtezőtorna után kisorsolták az olimpia férfi és női vízilabdatorna csoportbeosztását. Benedek Tibor együttese az A csoportba került Szerbia mellé, akivel rögtön az első fordulóban megmérkőzik.

2012-ben Szerbia bronzérmet nyert a londoni olimpián, akkor a férfi válogatott a negyeddöntőben kiesett, éppen a mai nap legyőzött Olaszországtól kapott ki 11–9-re. Az A csoportba egyébként még Görögország, Brazília, Ausztrália és Japán került, a továbbjutás innen kötelező lesz.

Az egyértelmű, hogy a B csoport sokkal erősebb lesz, ott kapott helyet az olimpiai címvédő Horvátország, az előző olimpián ezüstérmet szerző Olaszország, de ott lesz még Spanyolország, Montenegró, az Egyesült Államok és Franciaország is, bár utóbbitól már az is nagy bravúr lenne, ha egy meccset meg tudna nyerni.

Az Európa-bajnok magyar női válogatott a B-csoportban Spanyolországgal, Kínával és az Egyesült Államokkal találkozik, a másik csoportban Olaszország, Oroszország, Ausztrália és Brazília versenyez majd egymással.  

Top 0