• Sport
CsR

Vízben vesztette eszméletét a magyar úszó

A magyar sportoló, aki négyet is teljesített már a világ hét legveszélyesebb átúszása közül, ezúttal nem járt sikerrel. Most az Ír-tengert az Atlanti-óceánnal összekötő Északi-csatornát akart átúszni, de a hideg tengerben rosszul lett, a medúzák is összecsípték.

Mányoki Attila hosszútáv úszó a Blikknek mondta el, mi történt vele.

"Ennyire brutális környezetben még sohasem úsztam, bár előre tudtam milyen veszélyekkel találkozhatom. Már az elején találkoztam egy oroszlánmedúzával. Fájt-égetett, de hozzászoktam. Az úszás alatt rengeteg medúza volt a vízben, mert a sötét, felhős időben feljöttek, közel a felszínhez. Ennek ellenére az egész út alatt csak négy-öt csípést szedtem össze. A hideg viszont már az első órától állandó társam volt, 13 fokos volt a víz. Fáztam, de igyekeztem nem gondolni rá, csak mentem előre. Sikerült az agyamból kikapcsolni ezt a faktort.”

A hatodik óra után Mányoki Attilánál jelentkeztek a hipotermia jelei. Érthetetlenül kezdett beszélni, de még egy órán keresztül úszott tovább.

"Mikor látták, hogy baj van, a hajó oldalához rendeltek, mert a legénység jelezte, hogy nincs mentés, senki sem ugrik bele a jéghideg vízbe, de még a kísérőimnek sem engedélyezik! Nem sokkal később elvesztettem az eszméletem. Hárman sikerrel behúztak a hajóba, de már nem emlékszem semmire.

Negyvenöt perc kiesett az életemből. Percekre voltam attól, hogy a hajótól távolabb, úszás közben omlik össze a szervezetem, és elmerülök”

- ismerte el Mányoki.

Kommentek:

Top 0