• Külföld
Maksa Mónika

Vízágyúval oszlatták a migránsellenes tüntetést

Kölnben a rohamrendőrök vízágyúval oszlatták el az agresszívvá váló migránsellenes tüntetőket. Az iszlámellenes Pegida mozgalom szervezte a tüntetést.

A Pegida mozgalom által vezetett jobboldali csoportok tüntettek szombaton Kölnben. A szilveszteri kölni erőszak miatt tiltakoztak és dobálóztak.

Forrás: Europress - Getty Images/Sascha Schuermann

Forrás: Europress - Getty Images/Sascha Schuermann

Azután vonultak utcára az emberek, hogy Angela Merkel bejelentette, hogy a bűncselekményekben részt vevő migránsok kiutasítását könnyebbé akarja tenni. A tüntetők petárdákat és palackokat dobáltak. Több száz rendőr biztosította a helyszínt, több embert le is tartóztattak.

EZT IS AJÁNLJUK:
    #nopegidanrw aktuell Auseinandersetzungen im #koelnbhf bei der Abreise der aggressiven Pegida-Demonstranten pic.twitter.com/AMofbAPOLH — Frank Schneider (@chefreporterNRW) 2016. január 9.

    A migránsellenes demonstrációval egy időben ellentüntetést is tartottak. A demonstrálók a Pegida tagjait és többi migránsellenes tüntetőt "náci disznók"-nak nevezték. Korábban pedig több száz női jogi aktivista tiltakozott Kölnben – írja a BBC.

    A szilveszteri támadásokban több nőt is szexuális támadás érte és ki is rabolták őket. Az esetről korábban itt és itt is olvashattak. Egyre több feljelentés érkezik a több ezer támadó ellen.

    Top 16