• Sport

Szó szerint ellovagolt a naplementébe, így vonult vissza a sztárfocista - videó

Idén több NFL-játékos is abbahagyja a játékot. Bár még hivatalosan kevesen jelentették be visszavonulásukat, nem lenne meglepő, ha jövőre Marshawn Lynch, Calvin Johnson és Peyton Manning sem lépne pályára. Tegnap a legendás védő, Jared Allen, aki legutóbb a Carolina Panthersben játszott, egyedi módon jelezte, hogy befejezi karrierjét.

Fotó: Europress - Jamie Squire/Getty Images

Fotó: Europress - Jamie Squire/Getty Images

Sokan azt várják, hogy Peyton Manning, a Broncos irányítója bejelentse visszavonulását. A Sheriff becenévre hallgató játékostól stílusos lenne, hogy ellovagoljon a naplementébe, de ezt a poént már tegnap ellőtte Jared Allen, a Carolina Panthers védője.

Allen bejelenti visszavonulását:

Sajnos az időjárási körülmények miatt a Nap nem látszik, de ettől még a videó egyedire sikerült. A védőt 12 éves karrierje alatt ötször választották be a Pro Bowl keretbe, köszönhetően annak, hogy évről-évre sokszor vitte földre az ellenfél irányítóit.

A játékos ügynökén keresztül hivatalos közleményben is elköszönt, ahol megköszönte családjának és korábbi négy klubjának a támogatást.

Allent 12 évvel ezelőtt a negyedik körben választotta a Kansas City Chiefs, és karrierje során 136 sacket csinált, amivel az NFL történelmének kilencedik legeredményesebb játékosa.

Jared Allen legszebb mozdulatai:

Legeredményesebb éve 2011 volt, akkor 22-szer is földre vitte az irányítót, de kiharcolt négy labdavesztést is. Allen sorozatban hét éven keresztül csinált legalább 11 sacket.

A védő nagy álma vált valóra idén, végre Super Bowlt játszhatott, ahol ugyan csapattársa, Kony Ealy jobban játszott nála, de ennek többek közt az is volt az oka, hogy Allen lábsérülésből tért vissza az egyébként vesztes döntőre.

Top 0