• Sport
Faktor

Visszautasította a kínaiak által kínált milliókat a francia focisztár

A Bildnek nyilatkozva Franck Ribéry elárulta, hogy elutasította egy kínai csapat ajánlatát azért, hogy a Bayern Münchennél maradhasson. Az ázsiai országban hihetetlen költekezésbe kezdtek a focicsapatok a téli átigazolási időszakban, az európai topcsapatok által kínált milliós fizetésekre is rálicitáltak.

Ribéry nagyon jó viszonyban van a Bayern szurkolóival (Fotó: Europress - Alexandra Beier/Getty Images)

Ribéry nagyon jó viszonyban van a Bayern szurkolóival (Fotó: Europress - Alexandra Beier/Getty Images)

Februárban többek között Ezequiel Lavezzi, Ramires, Alex Teixeira, Jackson Martínez és Gervinho is elhagyta Európát egy kínai csapat ajánlata miatt. Az országban dolgozó Sven-Gören Eriksson pedig biztos abban, hogy az ország futballja ennek köszönhetően akkorát fejlődik majd, hogy a kínai válogatott 10 vagy 15 év múlva a világbajnoki címért harcolhat majd.

„Nem a pénz a legfontosabb nekem, ha így lenne, akkor elmentem volna Kínába. De engem ez nem érdekel, szerettem volna itt maradni, és további címeket nyerni a Bayernnel. Ez az én csapatom. Még mindig motivált vagyok, már majdnem kilenc éve vagyok itt. Áprilisban leszek 33 éves, már nincs sok hátra a pályafutásomból, talán csak kettő vagy három év. Már beszéltem Uli Hoenesszel (a csapat korábbi elnökével) és Karl-Heinz Rummeniggével (a csapat vezérigazgatójával) egy új szerződésről. A családom és én is nagyon szeretünk Münchenben élni, itt minden megvan, amire szükségem van. A nevem összeforrt a Bayernéval, ami nagyon különleges és érzelmes dolog” – mondta Ribéry.  

Top 0