• Belföld
Faktor

Visszatért a tetthelyre a darabolós gyilkossággal vádolt darnózseli hentes

Négy év után megelevenedett a darnózseli gyilkosság: a törvényszék ugyanis helyszíni tárgyalást tartott.

Judit és férje, N. János két gyermekükkel, Orsolyával és Barnabással Darnózselin éltek, házuk pincéjét a hentesként dolgozó férfi húsfeldolgozásra alakította át. 2011-ben megromlott a házasságuk, Judit el is költözött a férfitól. A gyógytornászként dolgozó nő 2014. május 27-én este még fogadta utolsó klienseit, majd bezárta a rendelőt. Ezután senki nem hallott róla. Autója a rendelő parkolójában maradt, mobiltelefonja pedig Darnózselin jelentkezett fel utoljára a toronyra. Judit maradványait – szív, tüdő, máj és izomzatdarabok – később a zseli réten találták meg.

A gyilkossággal Jánost gyanúsították meg, a vádirat szerint megvárta az asszonyt a munkahelyénél, ott megölte, majd hazaszállította Darnózselire, és miután a gyerekek elaludtak, feldarabolta és ledarálta egykori szerelmét, a maradványokat pedig a zseli réten szétszórta.

A Tatabányai Törvényszék első fokon bizonyítottság hiányában felmentette őt, a Győri Ítélőtábla viszont új eljárásra kötelezte a bíróságot. Ennek a harmadik tárgyalását tartja dr. Szabó Ferenc bíró az ügy három legfontosabb helyszínén.

N. János házánál kezdtek, ahol megtekintették, hogy láthatta-e őt bárki is az alagsorból ki-be járkálni. Ezt állítja ugyanis egy védett tanú. A szemlén csak a bíróságtól érkezettek és N. ügyvédje vehetett részt, Judit hozzátartozói a kerítés mögül leshettek be. A család minden egyes tárgyaláson részt vesz, itt azonban már évek óta nem jártak.

"Utoljára akkor voltunk itt, amikor még a gyerekekért jöttünk" – mondta szomorúan K. Dezső, Judit édesapja. "Nem tartjuk a kapcsolatot az unokákkal, nem veszik fel a hívásainkat, ez nagy fájdalom nekünk. Jó lenne már a végére érni ennek az ügynek. A lányunk halála nem hagy nyugodni minket, máig elemezzük a történteket".

A szemle a zseli réten folytatódott: megkeresték azt a helyet, ahol Judit maradványait megtalálták. Egy szemtanú szerint valaki állt a derékig érő fűben, úgy szórta ki egy zsákból. A réten kiderült: a hely jól látható az útról, a tanú által megjelölt 200 méterről - írta a Blikk.

"Jó ötletnek tartom a helyszíni tárgyalást, bár ezek a vallomások nem igazán befolyásolják majd az ügy kimenetelét – vélekedett dr. Jován László, N. János ügyvédje. – A védencem alig várja, hogy lezáruljon ez az ügy. Az előzetes után tudta folytatni az életét, gépkocsivezetőként dolgozik, gondoskodik a gyermekeiről".

Kommentek:

Top 0