• Tech
Faktor

Visszatér a legendás zenelejátszó, ez biztosan Önnek is hiányzott

A kilencvenes években népszerű programot szinte minden számítógépre telepítették annak idején.

Ha minden a tervek szerint halad, jövőre visszatér a WinAmp, a kilencvenes évek legkedveltebb számítógépes zenelejátszója - derült ki a Techcrunch cikkéből. A legendás WinAmp az mp3 fájlformátum elterjedésével, sőt azt elősegítve volt szinte minden otthoni PC elmaradhatatlan ingyenes szoftvere, amihez számtalan különféle megjelenítés készült lelkes digitális művészeknek köszönhetően és aminek ez a kiegészítője legalább annyira népszerű volt, mint a lejátszó része.

1999-ben az AOL vette meg a fejlesztő céget, ami ezzel gyorsan hanyatlásnak is indult, nem bírva a versenyt az iTunes és a hozzá hasonló szolgáltatásokkal - emlékeztet az Index. A továbbra is milliós rajongótáborral bíró WinAmp azonban nem szűnt meg, 2014-ben megvette a Radionomy és most arra készülnek, hogy 2019-ben visszahozzák a lejátszót. Alexandre Saboundjian a tulajdonos cég vezérigazgatója azt közölte, hogy az mp3 zenefájlok lejátszásán túl zenestreamelésre és podcastok hallgatására is alkalmas lesz a megújult WinAmp. "Az emberek egy élményre vágynak. Hiszem, hogy a WinAmp lesz erre a tökéletes lejátszó" - mondta.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A legutóbb 2013-ban frissített WinAmp a tervek szerint kívül-belül megújul, új verziószámot kap (jelenleg 5.666-nál tart) és nemcsak asztali számítógépeken, de külön alkalmazás formájában az összes mobileszközről is elérhető lesz.

    Kommentek:

    Top 16