• Külföld

Kitiltottak egy szoptatós anyukát a babaáruházból, a vásárlók szerint a szoptatás visszataszító

A londoni anyuka 5 hónapos kislányával ment vásárolni a babaáruházba, a kicsi éhes lett, ezért az anyuka meg akarta etetni. A biztonságiak azonban kiküldték az áruházból Mindez a szoptatás hetén történt.

Clara Shaw 5 hónapos kislányával ment vásárolni Londonban. Az anyuka egy babaáruházban nézelődött, amikor a kicsi nyűgös lett, sírdogált, így jelezte, hogy éhes. Az anyuka leült az áruházban, hogy megetesse a lányát, ám a biztonsági személyzet hamar ott termett és kiküldték az áruházból a nőt.

Az anyuka ezután beült az autóba és ott szoptatta meg Elsát. Kiderült, a biztonságiak azért küldték ki a nőt, mert korábban több vásárlójuk is panaszkodott a szoptatós anyukákra, szerintük nyilvánosan táplálni a kicsit visszataszító dolog - írja a DailyMail.

Clara Show az eset után azt mondta, hogy rosszul érezte magát, amikor kiküldték, olyan volt, mintha szabályt szegett volna. Ő már táplálta a gyerekét múzeumokban, kávézókban, bevásárlóközpontokban, de eddig ez senkit nem zavart, ráadásul egy 2010-es törvény kimondja, hogy nem érheti hátrány a szoptatós kismamákat. Az eset azért is kapott nagy nyilvánosságot Angliában, mert az országos szoptatás hetén történt.

Kommentek:

Top 0