• Tech
Faktor

Ön szerint hiánypótló találmány, vagy felesleges őrültség ez a villa?

Az étkezéssel járó undorító zajokat semlegesíti.

Japánban találták fel a szürcsölést semlegesítő villát, így soha többé nem kell aggódnunk, hogy a tésztát túl hangosan esszük.

A Nissin nevű instant rament gyártó cégnek támadt az a remek ötlete, hogy mivel sok embert irritál az ázsiaiak számára megszokott, szörcsögő-szippantó evés, érdemes lenne valahogyan megoldást kínálni a problémára. Az Otohiko nevű termék egy okostelefonnal összekapcsolható villa lett, ami ránézésre úgy néz ki, mint egy elektromos fogkefe, de a nyél funkciója valójában az, hogy felvegye a környezet hangjait (vagyis a ramenfogyasztást kísérő szörcsögést is).

Amikor az alkalmazás szürcsölést azonosít a villa által továbbított hangokból, a telefonunk elkezd az emberi fül számára kellemes hangokat kibocsájtani, hogy azok elnyomják az undorító zajt, amelyet a fejlesztők "noodle harrassment"-nek, vagyis nagyjából "tésztás zaklatásnak" neveztek el.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A Nissin szerint a termék azért lehet népszerű, mert az utóbbi időben növekszik a Japánba látogató külföldi turisták száma, akikben sokszor megütközést és undort kelt a helyiek szürcsölése.

    Bár a zaj kizárására egyszerűbb módszerek is léteznek (például zene vagy füldugó), az Otohikót már elő lehet jegyezni, ha a Nissin közösségi finanszírozási kampányában megjelölt 5 ezres előjegyzési célt elérik az érdeklődések december közepéig, akkor piacra dobják – írja a Quartz.

    Kommentek:

    Top 16