• Autó
Autószektor

Világraszóló Vespa-diplomáciai siker Magyarországnak

Csodálkozom, hogy még mindig nem került az összes lap címlapjára, a tévék híradójába, a rádiók vezető híreik közé az a nagyszerű hír, ami nem csak a motorok kedvelőinek, nem csak a gépjárműipar iránt érdeklődőknek, de egész Magyarországnak óriási elismerés. 2019-ben, június 6. és 9. között Magyarországon, a Balatonnál rendezik a Vespa World Dayst.

Ez a világ Vespásainak legnagyobb éves rendezvénye több tucat országból, több ezren, ha nem tízezren érkeznek akár több ezer kilométert utazva Vespákkal, amelyeknek szeretete a legkülönbözőbb korú, világnézetű embereket is barátokká kovácsolja. A magyar motor piac nagyon kicsi, a magyar motoros kultúra és motor használati attitűdök jócskán elmaradnak az európai átlagtól, a világ Vespásai körében mégis egyhangú és egyértelmű döntés született arról, hogy Magyarország kapja ezt a nagyszerű lehetőséget és elismerést.

Forrás: Autószektor

Forrás: Autószektor

Akkor most ne szerénykedjünk és mondjuk ki nyíltan: mi lehet e döntés hátterében. Egyrészt annak ellenére, hogy a magyar motor piac - különösen az illegális roncs import nélküli legális része - szinte mikro méretű, mégis Magyarországon működik Európa egyik legszebb és legkorszerűbb, az úgynevezett Motoplex szigorú kritériumainak is megfelelő Vespa szalon Dunakeszin. Olyan Vespa szentély, amilyen még egy talán Közép-Kelet Európában nincs is. Ahol megtekinthetőek a legendás olasz márka legkülönlegesebb limitált szériás csúcsmodelljei, mint pld. a Red vagy a Sei Giorni és olyan műszaki háttér áll rendelkezésre, amely Milánóban, Mantovában vagy Bolognában is megállná a helyét.

Forrás: Autószektor

Forrás: Autószektor

A másik ok, ami miatt a világ Vespásainak döntéshozói bizalmat szavaztak hazánknak az az, hogy bár kis ország vagyunk kevés Vespával, hazánkban 2004 óta nagyszerű Vespa klub működik, kíváló klub élettel, sikeres, jól szervezett találkozókkal és szimpatikus üzenetekkel. Valószínűleg az említett két tényező következménye lehet az, hogy kis motor piacunkhoz képest rendkívül színes Vespás közösség él és motorozik Magyarországon. Számosan vannak olyan ismert emberek, köztük hölgyek is akik elkötelezettek a Vespa márka iránt. A Vespa mint design elem fodrászüzletekben, a divat világban is népszerű kelléke és szimbóluma a trendi minőségnek. Ha valaki a nyári hónapokban Budapesten vagy akár vidéki nagy városokban közlekedik, rendszeresen találkozhat szebbnél szebb különleges Vespákkal. Márpedig aki Vespát vesz az bizonyosan nem a legolcsóbbat válassza, sokkal inkább minőséget, életérzést, a vas mellé egy kedves, pozitív üzenetet is.

Forrás: Autószektor

Forrás: Autószektor

Van persze még egy ok, ami miatt a világ Vespa gurui mellettünk dönthettek, ez pedig nem más, mint az, hogy ilyen szép országot keresve se nagyon találhatnak egy nagyszerű Vespa világtalálkozó helyszínéül. Bár maga a rendezvény a Balatonnál Zánkán lesz, vélhetően a külföldi résztvevők közül sokan beutazzák nem csak a közeli Balaton felvidéket, de akár az ország más csodálatos tájait is. Rengeteg magyar városnak és falunak van olasz testvér települése, jó alkalom lehet ezeknek a település diplomáciai kapcsolatoknak az erősítésére. Hiszen Olaszországban nem ritka, hogy a helyi Vespa klubnak aktív tagja a polgármester is, akinek esetleg már az apukája is klubtag volt a helyi Vespásoknál. Szóval 2019 nyarán nagyszerű, a világon egyedülálló motoros rendezvény helyszíne lesz Magyarország. Aki kedvet érez részt venni rajta annak csak azt javaslom, hogy még idén vásárolja meg Vespáját, hogy ne mondhassák jövőre azt, hogy: "ja Te csak idén lettél Vespás?!"

További cikkekért látogasson el az Autószektor oldalára: www.autoszektor.hu

Kommentek:

Top 0