• Autó
Autószektor

Világraszóló autós fellegvár nyílt Budaörsön

Egy gyökeresen új értékesítési filozófiát és a digitális világ legmodernebb vívmányait ötvözi a világ első, zöldmezős beruházásaként megépült, budaörsi Mercedes-Benz Hovány márkakereskedés. A 3,5 milliárd forintos beruházás 16 hónap alatt készült el, a nagyközönség november 26-tól látogathatja a számtalan okból kuriózumnak számító létesítményt.

Immár kézzelfogható bizonyítéka is van annak, hogy a Mercedes-Benz már nemcsak az autóiparban kíván trenddiktáló és egyben úttörő szerepet betölteni, hanem a kereskedelemben is. A komplexum tavaly július 29-i alapkő letételét az ún. MAR 2020 projekt hívta életre, melynek lényege, hogy a digitális transzformáció, az autók bonyolultsága és a prémium ügyfelek elvárásai egy teljesen új megközelítést követelnek az autókereskedelemben. A stuttgarti autógyár szakemberei szerint a holnap vásárlói jól informáltak és igénylik a modern hálózati technológiák adta élményeket minden szinten. Ennek megfelelően kidolgoztak egy innovatív értékesítési stratégiát, melyet különleges építészeti megoldásokkal, és az ügyfél élményre fókuszáló bánásmóddal kívánnak megvalósítani világszerte. A kiskereskedelmi koncepció elsőként a világon, Budaörsön valósul meg.

(Balról) Jörg Schmidt, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója; Hovány Márton alapító-tulajdonos; Cseresnyés Péter  Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára és Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere Forrás: Autószektor

(Balról) Jörg Schmidt, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója; Hovány Márton alapító-tulajdonos; Cseresnyés Péter Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára és Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere Forrás: Autószektor

A több mint kéthektáros területen fekvő 6380 négyzetméteres épület látványos és egyedülálló építészeti megoldásainak köszönhetően az autószalonok Mercedes-eként is aposztrofálható. A bemutatóteremben a legújabb Mercedes-Benz modellek mellett, kishaszonjárművek, Smart, EQ modellek, valamint AMG Performace Center és a Mercedes-Maybach modellek is helyet kapnak. Az értékesítési, vevőszolgálati és szervizes munkatér pedig elszeparáltan lesz jelen, ugyanis ez a hely nemcsak az autóvásárlás színtereként funkcionál majd, hanem közösségi élménykomplexumként is.

A beruházás tulajdonosa, Hovány Márton köszöntő beszédében a következőket mondta:

A budaörsi szalon 38 éves pályafutásom legnagyobb alkotása, hiszen a munkatársak is egy teljesen új értékesítési stratégiát követnek, annak érdekében, hogy a nálunk eltöltött idő élményt jelentsen minden ügyfelünk számára.

Az eseményen jelen volt Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára, aki többek között felolvasta Orbán Viktor miniszterelnök személyes levelét, melyben az államfő elismerését fejezte ki a kecskeméti vállalkozó, Hovány Márton eredményeit és ambícióit illetően.

Mercedes-AMG GT 63S Forrás: Autószektor

Mercedes-AMG GT 63S Forrás: Autószektor

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere pedig kifejtette, hogy a GFK napokban megjelent felmérése szerint a város vásárlóerő indexe 147 százalékkal haladja meg hazai átlagot. Ennek köszönhetően kereskedelmi szempontból a legkiválóbb lokációnak számít a főváros nyugati kapujának nevezett város Pest megyében egy olyan vállalkozás számára, mint a Mercedes-Benz Hovány Autócentrum. Végül, de nem utolsó sorban Jörg Schmidt, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója kihangsúlyozta, hogy túlzás nélkül állítható, hogy a világon elsőként a Hovány cégcsoport szalonja teljesíti a Mercedes-Benz elvárásait, hozzátéve, hogy örömmel tölti el, hogy hazánkban valósulhatott meg a zöldmezős beruházás.

A közel másfél éven át tartó munkálatok alatt 2.000 köbméter hő- és hangszigetelő anyagot, 40.000 m2 gipszkartont és közel 2000 liter falfestéket, továbbá 78 kilométernyi kábelt használtak fel a szalon felépítéséhez. A különleges épületben 1.750 db lámpatest és 60 db beépített kijelző található, a kiállított autókhoz tartozó interaktív ártáblákat pedig 24 db iPad alkotja.

További cikkekért látogasson el az Autószektor oldalára: www.autoszektor.hu

Kommentek:

Top 0