• Belföld

Megrohamoztuk a boltokat húsvétkor: hatalmas pluszbevételt hozott a hosszú hétvége

A húsvéti vásárlási roham a karácsonyi forgalmat idézte az élelmiszerboltokban.

Nagycsütörtökön tetőzött a boltokban a húsvéti roham, amely a karácsony előtti forgalmat idézte - írja a Világgazdaság. A CBA kommunikációs igazgatója a lapnak elmondta: nagycsütörtöki forgalmuk 15-25 százalékkal nagyobb volt, mint a tavalyi húsvét legforgalmasabb napján, és a nagypénteki munkaszünet ellenére összességében 10 százalékos pluszbevételt hozott az idei ünnep.

A CBA tapasztalatai szerint a legtöbben már egy héttel korábban elkezdenek vásárolni. A vásárlók ráadásul egyre inkább a minőségi termékek felé fordulnak: a gyorspácolású sonkák helyett 70 százalékuk már a hagyományos érlelésűt kereste, ahogy a magas kakaótartalmú tejcsokoládék aránya is 95 százalék fölé nőtt – írja az MTI.

A SPAR kommunikációs vezetője azt mondta, hogy erősebb volt a nagycsütörtöki forgalmuk, mint tervezték, a nagyszombati pedig enyhébb. Ugyanezt mondta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára is. Dávid Ferenc szerint esetenként fennakadások nélkül meg lehet szervezni egy négynapos munkahetet a kereskedelemben és a vendéglátásban.

Kommentek:

Top 0