• Sport

Világbajnokokhoz hasonlította a magyar focistákat a híres humorista

Megérkezett Budapestre a világ legnagyobb futball relikvia gyűjteménye, ami bemutatja a régi korok és napjaink legnagyobb játékosait, legizgalmasabb pillanatait és emlékezetes tárgyait. A kiállítás előtti sajtóbejáráson Nacsa Olivér a Faktornak nyilatkozva elmondta, hogy mit gondol a magyar válogatott eddigi Eb-szerepleséről, és arról, hogy mi szükséges ahhoz, hogy még sikeresebb legyen a magyar foci. A kiállításról készített galériánkat a cikkben nézhetik meg!

 Kattintásra galéria nyílik

Kattintásra galéria nyílik

Június 22-én nyit a Gooól!, a világ futballtörténelmének legátfogóbb bemutatója, benne – mások mellett – az Aranycsapat összes elérhető relikviájával a Millenáris B épületében. A tárgyakon kívül egy applikáció segítségével bárki összeállíthatja a saját álomcsapatát, és egy tesztmeccsen mérheti fel a csapat tudását. A Football Factor pedig a kiállítás jegyvásárlói között a kiállítást követően kisorsol egy darab magyar válogatott mezt. Ráadásul a jegyvásárlók egy dinoszaurusz kiállítást is megtekinthetnek.

A kiállítás végén Nacsa Olivért kérdeztük a magyar válogatott szenzációs Eb-szerepléséről.

Mutass egy embert, aki azt gondolta, hogy a magyar csapat két meccs után négy ponttal a csoport élén fog állni. Szerintem nem volt ilyen, én sem gondoltam. Azt mondtam, hogy bárki életét meg tudjuk nehezíteni, ha úgy játszunk, mint a norvégok elleni pótselejtezőn.

"Izland ellen helyenként úgy játszottunk, mint a német válogatott" - mondta Nacsa. "Megnyerhettük volna a meccset, persze ilyenkor jön meg az étvágy, de nagyon értékes pontszerzés volt, főleg úgy, hogy az utolsó pillanatokban tudtunk egyenlíteni. Csoda kellene, hogy ne nézhessük nyugodtan a portugál meccset, amit én majd élőben teszek meg."

Nem félek a portugáloktól sem, nem mutattak eddig olyan játékot, és nincsenek is olyan nagy különbségek a csapatok között. Válogatott szinten eltűnik a pénz a pályáról, és ez nagyon jó.

– tette hozzá Nacsa.

Kattintásra galéria nyílik

Kattintásra galéria nyílik

Arról is kérdeztük Magyarország egyik legismertebb humoristáját, hogy mit gondol Bernd Storck szövetségi kapitány szerepéről.

"Újfajta mentalitás került be a futballunkba az elmúlt 30 évhez képest Dárdai Pál és Bernd Storck által. Nagy dolog és csoda, hogy rátaláltak arra az útra, ami már korábban is nagyon kellett volna már a magyar futballnak."

Arra is kíváncsiak voltunk, szerinte van-e esélye Magyarországnak arra, hogy mostantól rendszeres szereplője legyen a nagy tornáknak. 

"Nagyon fontos, hogy legyen utánpótlás, minél több gyerek menjen el focizni, az akadémiák pedig működjenek jól. Mi mentalitásban, technikában és taktikában lemaradtunk a világtól az elmúlt 30 évben, ez jött vissza ezzel a két edzővel."

Jó lenne, ha a klubcsapataink is többet tudnának szerepelni a nemzetközi kupasorozatokban, akkor van esélyünk arra, hogy ha nem is minden világeseményre, de néha egy-egy világbajnokságra vagy Európa-bajnokságra kijussunk.

Tegnap este Anglia nem tudta legyőzni Szlovákiát, ezt pedig két dolgot jelent. Egyrészt még nem vált biztossá a magyar csapat továbbjutása, másfelől a második helyen zártak Rooneyék a saját csoportjukban, mivel Wales simán legyőzte az oroszokat. Így Magyarország Angliával játszhat a nyolcaddöntőben, ha a saját kvartettjében szintén a második helyen végez. Nacsa szerint nem kell félni a mostani az angol csapattól.

"Ettől az angol válogatottól nem kell megijednünk. Persze erős csapat az, ahol Vardyk játszanak tartalékként. Senkitől nem kell félnünk, a szlovák falat sem tudták áttörni, mi is ilyen nehéz mérkőzésre tudnánk őket kényszeríteni. Én nem lennék ellene ennek a párharcnak, van azért hagyománya egy angol-magyar meccsnek."

Fantasztikus lenne, mindenki erről beszélne, és újra előkerülne a legendás 6–3-as mérkőzés. Ha meg jó napot fognánk ki, és ott is tovább tudnánk jutni, az egészen fantasztikus lenne.
 
Kommentek:

Top 0