• Külföld
Faktor

Viharveszély, több mint 150 járatot töröltek, Budapestre tartó gépeket is érint az intézkedés

A KLM 159 európai járatot törölt.

A KLM holland légitársaság a kedd reggelre várható vihar veszélye miatt elővigyázatosságból törölte az amszterdami Schiphol nemzetközi repülőtérről kedden induló legkevesebb 159 európai járatát - írja az MTI.

A Schiphol repülőtér honlapja szerint a KLM Budapestre induló 10:05-ös járatát is törölték, a ferihegyi repülőtér honlapja szerint pedig a 12:50-es Budapestről Amszterdamba indulót is.

Illusztráció.

Illusztráció.

A várható  erős szél miatt csak egy fel- és leszálló pályát lehet használni - közölte a légitársaság hétfőn este.

A schipholi légikikötő felhívta a figyelmet, hogy kedden késlekedések, illetve járattörlések lehetnek más légitársaságoknál is.

A KLM szerint az érintett utasokat értesítették és foglalásukat más járatokra módosították. A holland meteorológiai szolgálat keddre virradóra viharos széllökésekre figyelmeztetett.

A Finnair finn légitársaság pedig a finnországi heves havazásra tekintettel tizennégy keddi járatot törölt - jelentette a Yle közszolgálati televízió. Értesülései szerint ez főleg Savonlinna és Joensuu városokból induló belföldi járatokat érint, de a Brüsszelbe, illetve Amszterdamba induló két nemzetközi járatot is.

Kommentek:

Top 0