• Belföld
Faktor

Újra házakat rongált és fákat döntött ki a vihar, több ezren maradtak áram nélkül

Mintegy 1200-szor avatkoztak be a tűzoltók szerdán és csütörtökön a viharkárok felszámolása érdekében.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerint kidőlt fákhoz, leszakított elektromos- és távközlési vezetékekhez,

villámcsapás okozta tüzekhez, megrongált háztetőkhöz, kéményekhez riasztották a tűzoltókat.

A kárfelszámolás több helyen még pénteken is zajlik.

A szerda estétől csütörtök délutánig tartó vihar miatt több mint 300 esetben kérték Bács-Kiskun megye tűzoltóinak segítségét. Kocsiban és házban is okozott kárt a vihar, de senki nem sérült meg. Bács-Kiskun megyében pénteken reggel még mindig 60 helyszínen volt szükség a tűzoltókra.

Veszprém megyében csaknem 140-szer riasztották a tűzoltókat, a legtöbb jelzés Balatonfüredről és körzetéből érkezett.

Pest megyében, több mint 110 esetben vonultak ki a tűzoltók.

90-szer riasztották a baranyai tűzoltókat. A megyében 5 házban is kár keletkezett. Az özönvízszerű esőzés több utcát elöntött Pécsett és a környező településeken. A viharos szél vezetékeket szakított le, oszlopokat döntött ki, így több mint 1300 fogyasztási helyen nem volt áram. Péntek reggelre minden baranyai településen helyreállt az áramellátás - írja az MTI.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében házakba folyt be a víz, fák dőltek épületekre, úttestre. 85 alkalommal kérték a katasztrófavédelem segítségét. Az esőzések miatt 22 település több mint 8600 fogyasztójánál nem volt áram. Mezőtúron, az Álomzug úton egy bálába csapott bele a villám. A jászberényi polgármesteri hivatal udvarán lévő fenyőfa rádőlt az épületre. Jászladányban az esőzés miatt egy ház lakhatatlanná vált, három lakójának elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodott.

A Somogy megyei tűzoltókat 68 műszaki mentéshez riasztották. Kapolynál, továbbá Barcs és Babócsa között a vasúti sínekre dőlt fa okozott fennakadást. A személyvonatok útját több fa akadályozta. Miklósiban a patak elöntötte a kempinget.

Csongrád megyében a tűzoltók 49 esetben vonultak ki. 9 településen szűnt meg, illetve akadozott a villamosenergia-ellátás.

Heves megyében 14-szer riasztották a tűzoltókat. A 25-ös úton, Mátrafüred-Sástón, Gyöngyösön, Szarvaskőnél, valamint Egerbakta és Bátor között fák zuhantak az útra. Tarnamérán és Pálosvörösmarton egy ház tetejére, Gyöngyösön pedig garázsra dőlt nagy méretű fa. Egerben, az Íj úton homokzsákokkal védték a víztől ingatlanokat.

Tolna megyében a tűzoltók, mintegy 100 műszaki mentést hajtottak végre, főként Dombóváron, Kocsolán, Nagykónyiban, Tamásiban, Szekszárdon, Decsen, Bátaszéken, Alsónánán és Bonyhádon.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében fa dőlt a 4911-es útra Nyírbátor és Nagykálló között, és Tiszavasváriban is.

Kommentek:

Top 0