• Külföld
Faktor

Újra halálos áldozatot követelt a vihar

Heves viharok csaptak le a héten Bajorországra. A hatóságok szerint keddig egy ember halt meg, ketten pedig megsérültek.

Bajorország keleti és déli térségét még hétfő este érte el egy hidegfront szélviharokkal és heves esővel. A szél több településen fákat csavart ki, a hirtelen lehullott nagy mennyiségű víz pedig utcákat és pincéket árasztott el.

Regensburgban villámcsapás miatt több helyen kisebb tűz is volt, a Tegernsee nevű településnél pedig két-három centiméter átmérőjű szemekből álló jégeső okozott károkat.

A München közelében fekvő Rattenkirchenben meghalt egy 60 éves asszony, aki megpróbált átkelni egy elárasztott úton. Megcsúszott és az út szélén húzódó árokba esett, ahol a víz magával ragadta és élettársa szeme láttára átpréselte egy 60 centiméter átmérőjű csatornavezetéken - jelentette a Bayerischer Rundfunk (BR) tartományi közszolgálati médiatársaság.

Az ítéletidő egyelőre kevesebb áldozatot szedett és kisebb károkat okozott, mint május végén, június elején, amikor a villámárvizeket okozó esőkben legkevesebb heten meghaltak.

A német országos meteorológiai szolgálat (DWD) előrejelzése szerint csütörtökig még tarthat a viharos idő. Akár 200 liternél is több eső hullhat négyzetméterenként, így ismét árvízveszély fenyegeti a térséget.

Kommentek:

Top 0