• Külföld
Faktor

Tragédia történt az éjjel, 13-an vesztették életüket a lakástűzben

Legkevesebb 13 ember vesztette életét és 27-en sérültek meg péntekre virradóra Ho Si Minh-város egyik toronyházában keletkezett tűzben - jelentette a vietnami sajtó.

"A legtöbb áldozat füstmérgezés miatt halt meg, de voltak olyanok is, akik magasan lévő ablakokból kiugorva vesztették életüket" - mondta egy névtelenséget kérő tűzoltósági tisztségviselő. Hozzáfűzte: a sérültek állapota stabil, s jelenleg mentőegységek fésülik át a toronyházat olyanok után, akik esetlegesen bent rekedhettek.

Egyelőre nem világos, hogy vannak-e eltűntnek nyilvánított személyek.

Értesülések szerint a Carina Plaza nevű épületegyüttes alagsorában ütött ki a tűz eddig ismeretlen okok miatt, hamar lángba borítva az épületet, több száz lakost csapdába ejtve.

A Vnexpress vietnami hírportál rendőrségi forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy az alagsorban lévő mélygarázsban robbanás történt.

A helyszínre kiérkezett 200 tűzoltónak csak több mint egy óra alatt sikerült a lángokat eloltani.

A hatóságok vizsgálatot indítottak. A vietnami hírügynökség szerint a hat éve épült három toronyházból álló épületegyüttesben 736 lakás van.

Ho Si Minh-város, az egykori Saigon, több mint nyolcmillió lakosával a délkelet-ázsiai ország legnagyobb városának, s kereskedelmi központjának számít.

Kommentek:

Top 0