• Sport
Faktor

Vészhelyzet Rióban, komoly bajba kerülhetnek a kajakos aranyálmok

A lehető legrosszabb pillanatban fertőzés ütötte fel a fejét a magyar kajak-kenu csapat környékén a riói olimpián. A kétszeres olimpiai bajnok Kozák Danuta elkapott egy vírust, ennek ellenére megnyerte Szabó Gabriellával a párosok 500 méteres előfutamát, így egyből a döntőbe jutott a duó.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A döntőket csak holnap rendezik, de máris kellemetlen meglepetések értek minket a riói olimpia kajak-kenu versenyein. A kajakos klasszis Douchev-Janics Natasa 200 méteren, a kenus Vasbányai Henrik pedig 1000 méteren nem jutott be a fináléba.

Douchev-Janics éjszaka hasmenés miatt nem tudott pihenni az Origo információja szerint, pedig nagyon figyelt arra, hogy mit eszik.

Elfogyott az erőm a végén, nem tudom miért, jól éreztem közben magam

– panaszolta Natasa, aki a 11. helyezettként csak a B-döntőben indulhat Rióban, írja a Ripost.

Az M4 Sport pedig arról számolt be, hogy a magyar csapat egyik favoritja, Kozák Danuta elkapott egy vírust, és nagyon gyengének érzi magát. Ettől függetlenül a világ- és Európa-bajnok Szabó Gabriella, Kozák Danuta páros megnyerte az előfutamát 500 méteren, így egyből a döntőbe jutott, de a fertőzés aggasztó az egész magyar kajak-kenu csapat szempontjából is.

„Úgy tűnik, jól lehet kezelni ezt a fertőzést, bár a szervezete legyengült, ami nem jó a döntő előtt. Nagy dolog, hogy ebben az állapotban ilyen jól versenyzett Dana, ez bizakodásra ad okot. Ahogyan az is, hogy egyenes ágon jutottak be a döntőbe, így van idő arra, hogy további kezeléseket folytassunk. Ennyire kiélezett helyzetben a hasmenés, a rosszullét negatívan befolyásolja a teljesítményt, de azon vagyunk, hogy gyógyszerekkel, folyadékpótlással, és könnyen felszívódó energiával uralni tudjuk a helyzetet, és erőnlétileg is utolérje magát. Azt gondolom, holnapra már rendben lesz Dana, de most pihenésre van szüksége” – magyarázta Dr. Toman József, a kajak-kenu válogatott orvosa.

Kommentek:

Top 0